MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ’NÝN PROJELERÝNE ALMAN HAYRANLIÐI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ’NÝN PROJELERÝNE ALMAN HAYRANLIÐI


 

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi’nin baþarýyla uyguladýðý projeleri incelemek amacýyla kente gelen Alman heyet, hayranlýðýný dile getirdi. Mezitli Belediyesi’nin kardeþ þehri Berlin Tempelhof-Schöneberg kentinden gelen konuk heyet, baþta ilkokul çaðýndaki çocuklara doðayý sevdirmeyi amaçlayan Çocuk Hobi Bahçesi olmak üzere, emekli vatandaþlarýn aktif olarak yaþ almalarý amacýyla hayata geçirilen 1. Etap Hobi Bahçesi, SoliPompeiopolis Arkeolojik alanýnda ilköðretim öðrencilerine tarih bilinci kazandýrmak için gerçekleþtirilen ‘Soli Seni Çaðýrýyor Projesi’ni ziyaret etti.

Aralarýnda Tempelhof Belediye Meclisi Baþkan Yardýmcýsý Martina Zander-Rade’nin de bulunduðu heyette Belediye Gönüllü Çalýþmalar Koordinatörü ve Proje Sorumlusu ChristineFidancan, Belediye Meclis Üyesi Yeþil Parti BertramVonBoxberg, Belediye Meclis Üyesi, Sosyal Demokrat Parti OliverFey, Kentsel Geliþim ve Þehir Planlama Bölümünden CorinnaLippert, LeonieRichter, Berlin-Mersin Dostluk Derneði Baþkaný TillieKluthe ve tercüman Elif Amberg yer alýyor.

Konuk heyet üyeleri projelerin hayata geçirilmesi süreci ve uygulanmasýndaki baþarýya þaþýrdýklarýný ifade etti. Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan’ý ziyaret ederek Mezitli ziyaretinde ki izlenimlerini aktaran heyet üyeleri, “Birçok ülkede hayata geçirilmesi ve baþarýlmasý yýllar alan projeler burada kýsa sürede baþarýlmýþ ve sistemli þekilde çalýþýyor. Bu baþarýda elbette sýcakkanlý ve olaylara pozitif þekilde yaklaþan Mezitlililerin etkisi olduðu kadar her ayrýntýyý planlayarak hayata geçmesini saðlayan Sayýn Mezitli Belediye Baþkanýmýz Neþet Tarhan ve ekibinin payý büyük. Meclis üyeleri olarak projeleri yakýndan inceleyeceðiz ve ülkemizde yapýlmasýný saðlayacaðýz” dediler.

Mezitli halkýnýn son derece cana yakýn ve misafirperver olduðunun altýný çizen konuklar, “Bize son derece sýcak davranýyorlar. Baþka bir güzel tarafý da Mezitli’de yaþayanlarýn projeleri benimsemesi ve hakkýnda bilgi sahibi olmasý. Ziyaretimiz sýrasýnda bizimle yakýndan ilgileniyorlar ve evlerine davet ediyorlar. Bu ilgi ve sýcaklýk bizi çok etkiledi ve mutlu etti.Burada yakýn dostluklarýmýz oluþtu” ifadelerini kullandýlar.

Kardeþ kentimiz Berlin Tempelhof-Schöneberg’den gelen konuklarý aðýrlamaktan mutlu olduðunu ifade eden Baþkan Tarhan da, “Biz belediye olarak insanlarýn saðlýklý yaþadýðý mutlu bir Mezitli hayal ediyoruz. Bunun için sýfýr yaþýndan ileri yaþlara kadar her vatandaþýmýza hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Anaokulumuzda minik yavrularýmýzý aydýnlýk bir geleceðe hazýrlarken, emekli evimiz ve Aktif Yaþ Alma Merkezimizde ileri yaþtaki insanlarýmýzýn daha kaliteli bir yaþlýlýk geçirmeleri için imkânlar hazýrlýyoruz. Hobi Bahçeleri, Kadýn Üretici Pazarlarý, Gönüllü Evleri, Gençlik Merkezlerimizle bireylerin saðlýklý olmasý dolayýsýyla kentin saðlýklý olmasý için çaba gösteriyoruz. Halkýmýz da projelerine sahip çýkarak bize bu konuda sonsuz destek veriyor. Bu projelerimizin kardeþ þehrimiz Berlin Tempelhof -Schöneberg heyeti tarafýndan da son derece beðenilmesi bizi ayrýca mutlu etti. Bir hafta boyunca konuklarýmýza geride kalan projelerimizi de göstereceðiz. Daha iyi olmasý konusunda fikir alýþveriþinde bulunacaðýz" diye konuþtu.

Konuk heyet Mersin’de bulunduðu süre içerisinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odasý, Mersin Tüccar Kulubü, Atatürk Evi, Mersin Üniversitesi Konservatuarý, Mersin Kent Konseyi, Latin Ýtalyan Kilisesi ve Kýzkalesi’ni ziyaret edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA