MERSİN’DE 251 BİN AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE 251 BİN AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU


 

Tüm Türkiye’de aynı anda düzenlenen “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında binlerce fidan toprakla buluştu. Mersin’de 48 noktada 251 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

GİZEM EKİCİ

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçe “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında 81 il ile eş zamanlı düzenlenen fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Emirler Mahallesi Kent Ormanı’nda düzenlenen etkinliğe; Vali Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, il protokolü üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“YANLIŞ KULLANIM ORMANLARI YOK ETTİ”

Törende bir konuşma yapan Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, bugün arazi bozulumları, yanlış kullanımlar ve talimatlar nedeniyle ormanlık alanların yeryüzünde 4 milyar hektarın altına düştüğüne dikkat çekti. İl genelinde 835 hektar ormanlık alan bulunduğunu işaret eden Akduman, “İlimizde 48 farklı lokasyonda sizlerin destek ve teşvikiyle ağaçlandırma gerçekleştirmiş olacağız. Ve toplamda bugün ilimiz genelinde toplam 22 bin 500 kişi katılımcıyla 250 bin civarında fidanını toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. İnşallah bu başlangıç, bundan sonraki süreçte, ülkemizin daha nitelikli daha sürdürülebilir ormancılık çalışmalarını toplum tarafından fark edilmesinin bir vesilesi olacağını temenni ediyorum” dedi.

“ORMANLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI ARTARAK SÜRÜYOR”

Vali Ali İhsan Su da, kampanyanın 11 milyon fidan dikim hedefiyle başladığını ancak bu rakamın üzerine çıkılarak 14 milyon fidan dikiminin gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı. “Ülkemizde 81 ilde 2 bin 23 lokasyonda gerçekleştirilen fidan dikimi ilimizde de 48 lokasyonda 22 binden fazla gönüllü arkadaşımızın katılımıyla gerçekleştirilecek” diyen Su, “Tabii ki ormanlar çok önemli dünyamız için, geleceğimiz ve insanlık için, ülkemiz için, ormanların varlığı vazgeçilmez bir unsur. İşte bu çerçevede de biz ülke olarak, il olarak bu çalışmaları en hızlı en etkili şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Mersin sahip olduğu yüzde 53 orman arazisi ile Türkiye’de ilk 3’e girdiğini ifade eden Vali Ali İhsan Su, tüm bu çalışmalarda emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından plaket takdim töreni ile devam eden etkinlikte, saat 11.11’de Vali Ali İhsan Su, diğer tüm katılımcılarla birlikte fidanları toprakla buluşturdu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA