MERSİNLİLER, ATATÜRK’Ü SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLER, ATATÜRK’Ü SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANDI


 

Mersin’de, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri düzenledi.

Haber Merkezi 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Şefi Güney Özdemir yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu’nun seslendirdiği “Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar” konseri, Mersinliler’den yoğun ilgi gördü. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen konsere, Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Parti Meclis Üyesi Fatma Güner, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılımın olduğu konserde tam anlamıyla izdiham yaşanırken, birçok kişi konseri yerleştirilen ek sandalyelerde ve merdiven basamaklarında izledi.

“ATATÜRK, ÖNEMLİ BİR DEVLET ADAMI VE BİR DEVRİMCİ”

Konser öncesi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Başkan Seçer, “Salonu dolu görmek beni onurlandırıyor. Atatürk’ü unutturmamak lazım. 81 yıl önce ebedi dünyaya gitti ama bizim içimizde yaşıyor. Sonsuza kadar da yaşayacak. Ulu Önder, bugün bütün dünyanın kabul ettiği çok değerli bir lider. Çok etkili bir komutan, önemli bir devlet adamı ve her şeyden önemlisi bir devrimci” diye konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİZİM İÇİN ÖVÜNÇ KAYNAĞI”

Her olayı, her konuyu kendi tarihinde değerlendirmek gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, “Atatürk bugünkü dünya koşulları ile de değerlendirilebilir ama bir asır önceki dünya koşullarını, bölge koşullarını değerlendirdiğiniz zaman, ne kadar büyük bir insan olduğunu çok daha net görme şansına sahip olursunuz. Birçok Cumhuriyet var ama laik, çağdaş ve demokrasi ile taçlandırılmış Cumhuriyet; Türkiye Cumhuriyeti. Bu bizim için övünç kaynağı” dedi.

“ARTIK TİTREYİP KENDİMİZE GELMEMİZ LAZIM”

Türkiye’nin temeli sağlam, saygın, güçlü, bağımsız bir devlet olmasını, ulusal kurtuluş mücadelesini gerçekleştiren Atatürk’e ve onun mücadele arkadaşlarına borçlu olduğunu vurgulayan Seçer, şöyle devam etti:

“Dünyada bizimle beraber 56 Müslüman ülke var. Diğerleri bir tarafa, Türkiye bir tarafa. İşte bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşlarına borçluyuz. Onları saygı ile anıyoruz. Onların kadrini kıymetini biliyoruz ama yeterince biliyor muyuz? Bilmiyorsak da artık titreyip kendimize gelmemiz lazım. Harici, dahili bu kadar sarsmalarına rağmen hiç kimsenin gücü bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya, orijinal Cumhuriyet yapısını ortadan kaldırmaya yetmiyor, yetmeyecek de. Artık konuşma değil, çalışma zamanı. Biz de bunu yapıyoruz. Mersin halkına, bizlere itibar edip, güvendikleri için teşekkür ediyoruz. Bizlere onur, şeref bahşettiler. Bizim görevimiz bu değerli halkın güvenini sarsmamak. Bizler ülkemizin kıymetini biliyoruz. Vatansever insanlarız. Bizler insanlığı seviyoruz. Onun için gecemizi gündüzümüze katacağız, sizler için en iyisini, sizlerin layık olduğu bir Mersin, bir Türkiye yaratacağız. Bundan kuşkunuz olmasın.”

BAŞKAN SEÇER, İZMİR MARŞI’NDA ORKESTRA ŞEFLİĞİ YAPTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları, Mersinliler için seslendirdi. Gecenin sonunda Başkan Seçer, Türk Sanat Müziği Korosu’na orkestra şefliği yaptı. Salonu dolduran katılımcılar, Seçer’in orkestra şefliğinde İzmir Marşı’nı alkışlarla, hep bir ağızdan seslendirdi.

İzmir’in Kavakları, Bülbülüm Altın Kafeste, Cana Rakibi Handan Edersin, Mendilimin Yeşili, Zeybek, Sendeki Kaşlar, Mani Oluyor, Havada Bulut Yok, Yanık Ömer, Atabarı, Çanakkale Türküsü, Eğilmez Başın Gibi, Kırmızı Gülün Alı Var, Sarı Kurdelem, Vardar Ovası gibi Atatürk’ün severek dinlediği şarkılar, Türk Sanat Müziği Korosu tarafından seslendirildi. Atatürk, sevdiği şarkılarla ve alkışlarla anıldı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA