09:05’DE HAYAT DURDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

09:05’DE HAYAT DURDU!


 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81’inci yıl dönümünde Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de de törenle anıldı.

GİZEM EKİCİ

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81'inci yıl dönümünde Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de törenle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü töreni Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun tören mangasını selamlamasıyla başlayan törene Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent protokolü ve çok sayıda kişi katıldı. Meydanda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Tören alanı dışında bulunan bazı kişiler, araçlarından inerek, saygı duruşuna geçti. Anma programları Mersin Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerle devam etti. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da anma etkinliğinde sahne alarak, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Oldukça beğeni alan mini konserde, Atatürk’ün en sevdiği şarkılar arasında yer alan İzmir’in Kavakları, Ah Bir Ataş Ver, Yenice Yolları, Çalın Davulları şarkıları seslendirildi. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından oynanan Zeybek ise katılımcılardan büyük alkış aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA