“KENDİ EVEREST’İNİZE TIRMANIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KENDİ EVEREST’İNİZE TIRMANIN”


 

Mahruki: “Başarı, zamansız hiçbir şeyi istememek ve zamanı geldiğinde hiçbir şeyi kaçırmamaktır”

Haber Merkezi

Mahruki: “Başarı, zamansız hiçbir şeyi istememek ve zamanı geldiğinde hiçbir şeyi kaçırmamaktır”

Toros Üniversitesi, 45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda Kar Leoparı Lakaplı ünlü dağcı Nasuh Mahruki’yi ağırladı. “Kendi Everest’inize Tırmanın” başlıklı konferansa Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Y. Sertaç Özveren ve Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek’in yanı sıra çok sayıda akademisyen, davetli ve öğrenci katıldı.

Sağduyulu olunması gerektiğini söyleyen Ünlü Dağcı Mahruki, “Bana göre sağduyulu olmak demek, hayat karşımıza ne çıkarırsa çıkarsın aklımızı, mantığımızı ve vicdanımızı birlikte kullanmak demektir. Zirveye çıkmak zordur. Zirvede kalmak daha da zordur. Zirvede kalmanın sırrı da o başarıyı, o zirveyi daha iyi taşımaktan ve bir ömür boyu onun üstüne küçük küçük ekleyerek yolunuza devam etmekten geçer. Her şeyi zamanında yapmak ve içinizdeki doğruyu, durdurmanız gereken duyguları da durdurmak gerekir. 20 yaşında 30-40’lı yaşlardaki arzularınız daha farklı olacaktır. Önemli olan her yaşımızı o yaşın getirdiği güzellikler ve nitelikler içerisinde yaşayabilmektir. Zamansız hiçbir şeyi istememek ve zamanı geldiğinde hiçbir şeyi kaçırmamaktır” şeklinde konuştu.

Soru cevap kısmının ardından Mütevelli Heyet Başkanı Y. Sertaç Özveren, Rektör Haluk Korkmazyürek ve Prof. Dr. Ahmet Özer, Mahruki’ye günün hatırasına binaen hazırlanan teşekkür plaketini takdim etti. Konferans sonrası katılımcıların ricalarını kırmayan ünlü dağcı Nasuh Mahruki bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA