TARSUS’TAN DUYGULANDIRAN ANMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TAN DUYGULANDIRAN ANMA


 

Haber Merkezi

Tarsus ‘un İncirgediği Mahallesi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. Yıldönümü’nde anma etkinliği düzenledi. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün insanlara ne düşüneceğini değil,  nasıl düşüneceğini öğretti.  Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak, aynı zamanda eğitimi, sanayiyi ve üretimi de anlamış oluyoruz” dedi.

Toroslar Kültür ve Sanat Evi Kurucusu Halk Bilimcisi Halil Atılgan tarafından İncirgediği Mahallesi’nde düzenlenen ve Tarsus Belediyesi ile Karaisalı Belediyesi’nin de  destek verdiği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. Yıldönümü anma etkinliğine Karaisali Kaymakamı Mehmet Kaya, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , Karaisali Belediye başkanı Saadettin Aslan , İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru, belediye meclis üyeleri dernekler ve çok ayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Beledide Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , “Türkiye Cumhuriyeti bizlere altın tepsinde sunulmadı. Bu ülke kurulurken acı, kan ve gözyaşı vardı. Mustafa Kemal Atatürk yalnız uçan bir kartal değildi. Elbette Ulu Önder Atatürk’e çok borçluyuz.  Çok değerli silah arkadaşları vardı. Çok değerli Cumhuriyetin fedaileri vardı. Mahmut Esat Bozkurt, Şükrü Saraçoğlu ve Dr. Reşit Galip gibi. Bugün Mustafa Kemal Atatürk dediğiniz zaman aklımıza bağımsızlık, egemenlik, sosyal, laik ve hukuk devleti gelir” dedi.

Atatürk’ün insanlar ne düşüneceğini değil,  nasıl düşüneceğini öğrettiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, “ Ülkemizde 1925 yılında yumurta satılarak şeker fabrikaları kuruldu.  Yine 1925’ de Kayseri’de uçak fabrikasının temelleri atıldı. 1935 yılında da 5’inci sanayi planı ortaya koydu. 1937 yılına geldiğimizde dünyada 5 tane uçak üreten ülkeden biriydik. Mustafa Kemal Atatürk’ü anladığımız zaman eğitimi, sanayiyi ve üretimi de anlamış oluyoruz. Bu ülke her zaman bağımsız kalacaktır ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında Cumhuriyetin fedaileri hiçbir zaman ölmeyecektir, sonsuza kadar yaşayacaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle anıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından, emekli öğretmenler okudukları ağıt ve şiirlilerle Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Bunun yanı sıra konuklar, Halil Atılgan tarafından oluşturulan Kültür ve Sanat Evi’ni de ziyaret etti. Program, Zeybek oyun gösterisi ile TRT sanatçılarının yer aldığı sahnede müzik dinletisi ile devam etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA