AVUKAT DEMİRTAŞ KİMİN KURBANI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVUKAT DEMİRTAŞ KİMİN KURBANI?


 

Kalp krizi geçirmesine rağmen götürüldüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acilinde, ‘yoğun bakımda yer yok’ denilerek başka hastaneye gönderilen ancak zamanında müdahale edilmedi için yaşamını yitiren avukat Murat Demirtaş, TBMM gündemine taşındı!

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin’de 2 Kasım günü geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Murat Demirtaş’ın ölümünü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

İlk olarak Mersin Tıp Fakültesi’ne götürülen Demirtaş’ın yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle bir başka hastaneye sevk edildiğini ancak zamanında yapılamayan müdahale nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getiren Antmen, “Bir daha böyle bir olay yaşanmasın diye konuyu Meclis Gündemine taşıdık” dedi.

MERSİN’DEKİ YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ YETERLİ Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren Antmen, şu sorulara yanıt istedi: “2014-2019 yılları arasında, yıllara göre ayrı ayrı sırasıyla belirtmek üzere; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine kaç hasta başvurmuştur? Bu hastaların kaç tanesi kalp krizi nedeniyle acil servise getirilmiştir?

2014-2019 yılları arasında, yıllara göre ayrı ayrı olacak şekilde sırasıyla belirtilmek üzere; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine müracaat eden ve ilk müdahalesi yapılan kaç hasta başka hastanelere sevk edilmiştir.

2017-2019 yılları arasında, yıllara göre ayrı ayrı sırasıyla belirtilmek üzere; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine müracaat eden kaç hasta, Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edilmiştir? Bu hastaların sevk edildikleri bölümler hangileridir?

Mersin’de 10 devlet, 13 özel ve bir üniversite hastanesinde ayrı ayrı sırasıyla belirtilmek üzere; kaç adet yoğun bakım ünitesi vardır? Kapasiteleri kaç kişidir? Bunlar Mersin için sayısal ve teknik olarak yeterli midir?

“YOĞUN BAKIMDA YER OLMADIĞI İÇİN KAÇ HASTA HAYATINI KAYBETTİ?”

Çok yoğun, zarar eden ve yerleşim yerlerine çok uzak olan Mersin Şehir Hastanesi’ni; halk sağlığı için yararlı, zarar etmeyen ve verimli hale getirmeyi düşünüyor musunuz? Eski Mersin Devlet Hastanesi’ni ne yapmayı düşünüyorsunuz? Mersin’de Mezitli, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ilçelerine tam teşekküllü Devlet Hastaneleri yapmayı düşünüyor musunuz? 

Mersin’de son 5 yıl içerisinde kaç kişi acil servislerde ilk müdahalesi yapılıp yoğun bakımda yer olmadığı için başka hastanelere sevk edildikten sonra hayatını kaybetmiştir?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA