SİLİFKE ÇİLEĞİ TESCİLLENDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE ÇİLEĞİ TESCİLLENDİ!


 

Türkiye’de 2018 yılı sonu itibariyle üretilen 440 bin 968 ton üretiminin 149 bin 438 tonu Mersin’den karşılanan çilekte sevindiren bir gelişme yaşandı.

GİZEM EKİCİ

Türkiye'de 2018 yılı sonu itibariyle üretilen 440 bin 968 ton üretiminin 149 bin 438 tonu Mersin’den karşılanan çilekte sevindiren bir gelişme yaşandı.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından daha önceden başvurusu yapılan “Silifke Çileği” artık tescilli duruma geldi. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yoğun çabası ile elde edilen başarı kentte sevinç yarattı.

Çilek üretimiyle Türkiye sıralamasında birinci sırada bulunan Mersin’de çilek üretimi 46 bin 382 dekarlık bir alanda yapılıyor. İlçeler içerisinde çilek üretimi 21 bin dekar alanda ve 59 bin 849 ton ile en fazla Silifke’de gerçekleştiriliyor.

Coğrafi işaretler, ayırt edici özelliği ile ön plana çıkan ve bulunduğu bölge ile özdeşleşen doğal ürünler, tarım, maden ve el sanatları ile sanayi ürünlerine verilen işaretler olarak tanınıyor.

Mersin’de tescilli şu ürünler bulunuyor; Anamur Muzu, Mersin Cezeryesi, Mersin Kerebici, Mut Zeytinyağı, Tarsus Sarıulak Zeytini, Tarsus Şalgamı, Tarsus Yayla Bandırması, Mut Kayısısı, Tarsus Beyazı Üzüm, Mersin Tantunisi, Tarsus Humusu.

Başvuru durumunda olan ürünler arasında ise; Bozyazı Kavutu, Erdemli Lamas Limonu ve Gezende Eriği.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA