MEZİTLİ VE TARSUS’A HASTANE MÜJDESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ VE TARSUS’A HASTANE MÜJDESİ


 

Mezitli’de 150 yataklı Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezinin ihalesi 28 Kasım 2019 tarihinde yapılacağı açıklanırken, 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesinin de 2020’nin 3’üncü çeyreğinde tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Haber Merkezi

İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı Mersin’de tamamlanan ve yapımı devam eden sağlık tesisleri hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığı ve Mersin Valiliği destekleri ile 2018 ve 2019 yılı içerisinde ihalesi yapılan projelerin bir bir hayata geçirildiğini söyleyen Bahçacı, sağlık yatırımlarını koruyucu sağlık hizmetleri, tedavi edici sağlık hizmetleri ve acil sağlık hizmetleri başlığı altında ele aldıklarını ifade etti. Bahçacı “Koruyucu sağlık hizmetleri alanında Tarsus, Erdemli ve Bozyazı sağlık komplekslerimiz bu yıl tamamlanarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Bu binalarımız İlçe Sağlık Müdürlüğü olmasının yanı sıra sağlıklı hayat merkezi, kanser erken tanı ve teşhis merkezi, aile sağlığı merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarını da bünyesinde barındırmakta. Silifke ilçemizde yapımı devam eden sağlık kompleksimizi de bu yılsonunda hizmete alacağız” ifadelerini kullandı.

“BİR MÜJDE DE MEZİTLİ’YE”

Yıllardır Mezitli’ye yapılması planlanan hastane için olumlu gelişmelerin olduğunu söyleyen Bahçacı, “Uzun süredir planlama aşamasında olan, arsa konusunda birçok sıkıntı yaşanan 150 Yatak ve 50 Ünitelik Mezitli Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezinin hayata geçirilmesinde yaşanan sorunları çözdük. Kuyuluk mevkiinde Orman Bölge Müdürlüğüne ait yaklaşık 280 dönümlük arazinin sağlık tesisi alanı olarak işaretlenmesini sağladık. Zorlu süreci geride bırakarak proje ile ilgili en önemli adımı attık. Ekim ayının son gününde sevindirici bir gelişme oldu. Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Mezitli 150 Yataklı Devlet Hastanesi Uygulama Projeleri ve İhale Dokümanlarının Hazırlanması için ihale duyurusu yaptı. İhale 28 Kasım 2019 tarihinde yapılacak. Bu sürecin tamamlanmasından sonra burası ihale edilerek en kısa sürede Mersin halkına hizmet vermeye başlayacak” dedi.

“TARSUS’A POZİTİF AYRIMCILIK UYGULUYORUZ”

Göreve başladığından bu yana Tarsus ilçesine ayrı bir önem verdiğini söyleyen Bahçacı, “Tarsus, Mersin’in en büyük ve tarihi en eski ilçesi. Çeşitli sebeplerden dolayı sağlık alanında planlanan yatırımlar uzun süre atıl kalmış. Buraya ayrı bir önem veriyoruz. Yapımı devam eden 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi hizmet binası hızla ilerliyor. Kaba inşaatı bitti. Muhtemelen önümüzde ki yılın 3. çeyreğinde Tarsuslu vatandaşlarımız modern bir sağlık tesisine kavuşacaklar. Tarsus sağlık kompleksimiz, ilk hizmete aldığımız sağlık tesislerinden biri. Kore Cumhuriyetinin katkıları ile gerçekleşen proje ile modern bir Göçmen Sağlığı Merkezini Tarsus’a kazandırdık. Personel görevlendirmelerinde de Tarsus’a pozitif ayrımcılık uyguluyoruz” dedi. 

Bahçacı, Mersinlilerin hak ettiği nitelikli sağlık hizmetine kavuşması için ihtiyaç duyulan alanlarda sağlık yatırımlarının devam edeceğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA