MERSİN LİMANI REKORA DOYMUYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN LİMANI REKORA DOYMUYOR!


 

Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olan Mersin Limanı, Ekim ayında gerçekleştirdiği 175 bin 857 TEU aylık iş hacmi ile Türkiye’de bir ay içerisinde şimdiye kadar elleçlenen en yüksek konteyner iş hacmine ulaşarak bir rekora imza attı.

HEDİYE EROĞLU

TCDD işletirken 2007 yılında Özelleştirme İdaresi’nden 755 milyon dolar ile 36 yıllık işletme hakkı özelleştirilerek Mersin Limanı İşletici A.Ş.’ye devredilen Mersin Limanı rekora doymuyor.

Limanda 241 milyon dolarlık genişleme projesinin ikinci ayağının tamamlanmasıyla 2 mega konteyner gemisinin daha yanaşma kapasitesi sağlanması planlanırken bu projenin 2021 yılında tamamlanması öngörülüyor.

BİR AY İÇERİSİNDE ŞİMDİYE KADAR ELLEÇLENEN EN YÜKSEK KONTEYNER İŞ HACMİNE ULAŞTI

Halen 18 bin TEU’ya kadar kapasiteye sahip gemileri kabul edebilen liman, MIP’nin 500 metrelik ek rıhtım, 900 bin TEU ek yanaşma ve saha kapasitesi yatırımları ile büyüyor.

Yeni yatırımlar limanın kapasitesinin artmasında büyük rol oynuyor. Son olarak Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olan Mersin Limanı, Ekim ayında gerçekleştirdiği 175 bin 857 TEU aylık iş hacmi ile Türkiye'de bir ay içerisinde şimdiye kadar elleçlenen en yüksek konteyner iş hacmine ulaşarak bir rekora imza attı.

İŞTE ÖNCEKİ REKORLAR

2018 yılında büyük bir başarıya imza atarak, konteyner işlem hacmiyle birinci sıraya yerleşen Mersin Limanı’nda işletici şirket MIP, 2019 yılı Ağustos ayında da operasyon yeteneği ve tecrübeli ekibiyle saatte 178 konteyner hareketi gerçekleştirerek bu alanda da yeni bir rekora imza atmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA