SERBEST BÖLGE ESİR KAMPI GİBİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERBEST BÖLGE ESİR KAMPI GİBİ!


 

Mersin Serbest Bölge’de çalışan Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) Çukurova Temsilciliği üyesi işçiler, bölgenin adeta esir kampı gibi olduğunu ve köle gibi çalıştırıldıklarını açıkladı.

Haber Merkezi

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) Çukurova Temsilciliği, Ekim ayı işçi hakları ihlalleri raporunu yayınladı. Sendikaya geçen ay gelen şikayetlerden derlenen raporda, Gaziantep, Adana, Mersin ve Batman’daki durum değerlendirildi.

Raporun Mersin ile ilgili bölümünde, Mersin Serbest Bölge’de örgütlü sendika işçilerinin her yıl Ekim, Kasım ve Aralık aylarında zorla ücretsiz izne çıkarıldığı bildirildi.

Raporda şu ifadelere yer verildi; “İşçilerin hak kaybına uğradığı ücretsiz izinler bir kez daha gündeme geldi. Yaygınlaşarak devam edecek. Çeşitli sürelerde, farklı farklı fabrikalarda kısım kısım işçinin veyahut da tamamının ücretsiz izne çıkarıldığı Mersin Serbest Bölge’de yaşanan bu haksızlıktan, buraya sipariş veren Zara, HM, Mango gibi firmalarda sorumludur.

Ücretsiz izinlerin gündeme geldiği bazı firmaların isimleri şöyle: Rebeka, Raysi, YD Tekstil, Crasyon, İMETEKS, MT Tekstil, Süper Star, Kaan 23, İçel, Efor, RDL (AXOİ), RBK Tekstil”.

“MERSİN SERBEST BÖLGE ESİR KAMPI GİBİ”

Ayrıca Mersin Serbest Bölge’de çalışan işçilerin şikâyetleri ile ilgili de şu bilgiler verildi; “Mersin Serbest Bölge esir kampı gibi. İşçilere köle gibi muamele yapılıyor. Ben hasta halde haftalarca çalıştım, izin alamadım. Ne zaman ki işler azaldı, istemediğimiz halde izne gönderildim. Ve mesaimden kesildi. Ayrıca İŞKUR üzerinden alınan elemanlara psikolojik baskı yapılıyor. Konuştuğumuzda işten çıkarma ile tehdit ediliyoruz. Ben çok küfür, hakaret ve psikolojik baskıya maruz kaldım. En son işten ayrılma kararı verdim. Üç aydır iş bulamıyorum. İŞKUR üzerinden iş başvurusu yaptığım içinde İŞKUR’dan cezalı duruma düştüm.

İŞ KAZALARI YAŞANIYOR

Eski adıyla RDL TEKSTİL yeni adıyla da AXOİ firması, ‘işçilere haklarını vereceğiz’ diye isim değiştirdi ama firmada işçilerin mağduriyeti sürüyor.  İşçiler hala daha haklarını alamadılar. Bu firmada da işçiler ücretsiz izine çıkarılıyor.

Ayrıca Mersin Serbest Bölge'de 1 Kasım günü çalıştığı firmada öğle saatlerinde ‘iş kazası’ geçiren bir işçi ambulansa hastaneye kaldırıldı. Yine 21 Ekim günü de bir başka işçi yine öğle saatlerinde motosiklet kazası geçirdi”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA