HALKA, BELEDİYEYİ DURDURMA ÇAĞRISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALKA, BELEDİYEYİ DURDURMA ÇAĞRISI!


 

Anamur’da koruma altındaki sahilden belediye ekiplerince kum çekilmesi tepkilere neden oldu. Anamur Çevre Platformu konuyu gündeme taşıyarak halkı belediyeye ‘dur’ demeye çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

Anamur’da sahil ve kıyı kesimindeki doğal yaşama yönelik uygulamaları tepki geçen Anamur Belediyesi dur durak bilmiyor! Son olarak belediye ekiplerince sahilden kum çekilmesine yöre halkından sert eleştiri geldi!

Konuyu gündeme taşıyan Anamur Çevre Platformu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kum alımının yasalara aykırı olduğunu belirterek, vatandaşları şikayetçi olmaya çağırdı.

“DENİZİN KUMUNU GERİ İSTİYORUZ!

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Anamur Belediyesi’nin sözde su tahliyesini sağlamak amacıyla koruma altındaki kumsaldan almış olduğu kamyonlar dolusu kum, Belediye depolama alanı olarak kullanılan eski Kültür Merkezi binasının bahçesine dökülmüştür. Buraya dökülen kumun başka bir yerde kullanılmadan önce geri getirilip kumsala serilmesi için, çevreyi ve doğayı koruma bilinci olan herkesin, tepkisini gösterip ilgili birimlere şikayetçi olması gereklidir. Kum alımı yasal olmadığı gibi, su tahliyesini sağlamak için sahilden kum almak da gerekmemektedir.

Daha önce de caretta carettaların yuvalama alanı olan Karaağaç kumsalından, kum alarak yerine toprak döken ve burada piknik alanı yapmaya çalışan Anamur Belediyesi, yine doğa suçu işlemiştir. Karaağaç kumsalına döktüğü toprağı ilgili bakanlığın eski hale getirme kararına rağmen hala çekmeyen, Mayıs ayından beridir gözünü kumsallara diken ve doğal yaşama zarar verici faaliyetlerini sürdüren, hiç bir durdurma kararını tanımayan Anamur Belediyesi’ne, halk olarak, ‘dur’ deyin”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA