MERSİN’DE 251 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE 251 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK


 

Mersin’de, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Geleceğe Nefes Kampanyası’na destek için 22 bin 518 katılımcı ile 251 bin adet fidan dikilecek.

GİZEM EKİCİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Geleceğe Nefes Kampanyası çerçevesinde Türkiye genelinde 11 Kasım günü saat 11.11’de 11 milyon ağaç dikilecek. Ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak amacı ile başlatılın kampanyaya Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden destek geldi.

48 NOKTADA 22 BİN KATILIMCI İLE FİDAN DİKİLECEK

Mersin’de gerçekleştirilecek ağaç dikme kampanyasına dair bilgi veren Mersin Bölge Müdürü Kenan Akduman, 8 Orman İşletme Müdürlüğü görev alanında 11 ilçede ve 48 noktada 22.518 katılımcı ile 251 bin adet fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi. Etkinliğin başarıyla gerçekleştirilebilmesi için, Mersin Valiliği koordinasyonunda, kamu kurumları, belediyeler, askeri birlikler, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile toplantılar yapıldığını dile getiren Akduman, “Fidan dikim alanları belirlenirken, öncelikle etkinliğe katılacak kamu kurumlarına ait alanlar, köy okulları, mezarlıklar, yol kenarları gibi kamusal alanların seçilmesi arzu edildi. Bölge Müdürlüğümüze bildirilen veya personelimizce tespit edilen kamusal alanlar yeterli olmadığından İdaremizce ağaçlandırma çalışmaları devam eden alanlarda da fidan dikimi gerçekleştirilecek. Fidan dikim alanlarındaki toprak işleme çalışmaları idaremizce tamamlandı. Dikilecek fidanlar fidanlıklarımızdan en az bir gün önceden sahaya nakledilerek dikime hazır hale getirilecek. Fidan dikim çapası ile gerekli yerlerde sulama için tanker-arozözler alanda hazır bulundurulacak” dedi.

Etkinliğe bağış yapmak suretiyle katkıda bulunulması için çağrı yapan Akduman, bir fidan karşılığında 10 TL bağış yapan vatandaşların adına fidan dikimi gerçekleştirileceğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA