PAZAR SOKAĞI’NDA 10 MİLYON TL’LİK YENİLEME GÜN SAYIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PAZAR SOKAĞI’NDA 10 MİLYON TL’LİK YENİLEME GÜN SAYIYOR


 

Akdeniz Belediyesi’nin; Şevket Sümer Mahallesi’ne yeni ve modern bir pazar yeri ile her yönüyle estetik zenginlik ve görselliğe sahip bir cadde kazandıracak yenileme çalışmaları kesintisiz şekilde sürüyor. Yılbaşından önce halkın ve esnafın hizmetine açılması planlanan projenin yaklaşık maliyeti 10 milyon TL.

Haber Merkezi

Akdeniz sınırları içinde bulunan ve Şevket Sümer ile Hal Mahallesi sınırını belirleyen 142. Cadde üzerinde başlayan “Cephe İyileştirme ve Pazar Sokağı Çevre Düzenleme Projesi” kapsamındaki çalışmalar aralıksız sürüyor. Fen İşler Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yapılan ihale sonucu başlayan yenileme projesi sayesinde, Şevket Sümer Mahallesi’nin en yoğun yerlerinden biri olan 142. Cadde; mahalle sakinleri, esnaf ve pazarcılar; her yönüyle zengin, canlı, estetik ve düzenli bir caddenin yanı sıra, alışverişlerini yapabilecekleri modern bir pazara kavuşacak.

“AKDENİZ’E YATIRIMLARIMIZ DURMAYACAK”

Mahalleyi sık sık ziyaret ederek çalışmaları yerinde denetleyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, proje hakkında yaptığı değerlendirmede; projenin, yaklaşık 10 milyon lira maliyeti olduğunu ve yılbaşından önce projenin tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti. Başkan Gültak;  “Akdeniz’de yatırımlarımız durmayacak. İlçemizi modern, temiz, düzenli ve daha yaşanabilir bir kente dönüştürme amacıyla çalışıyoruz. Güneş Mahallemizin ardından Şevket Sümer Mahallemize de yeni ve modern bir pazar alanı ve her anlamda görsel bir zenginlik kazandırıyor, halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Akdeniz’i; kent yaşamının gerektirdiği her alanda yenilemeye ve dönüştürmeye devam edeceğiz. Geçmişte terör olaylarıyla anılan mahallelerimizde artık huzur hâkim” dedi.

ENGELLİLER VE KADINLAR İÇİN DE SATIŞ BÖLÜMLERİ OLUŞTURULACAK

Çalışmaların, toplam 600 metre uzunluğunda bir yolu ve bu yol üzerinde bulunan 123 dükkân ile 66 yapıyı kapsadığını kaydeden Başkan Gültak; “Cadde üzerindeki 17 binanın boyama çalışmaları bitti, 6 binanın da iskelesi kurulmuş vaziyette. Böylece 23 binadaki yenileme çalışması tamamlandı. Yenilenen pazar yerinde, engelliler ve kadınlar için de 2 adet özel çember şeklinde satış bölümleri kurulacak. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz biraz daha sabretmeleridir. Çalışmaların sona ermesiyle, Şevket Sümer Mahallesi 142. Cadde, çok canlı, düzenli ve modern bir görünüme kavuşacak” dedi.

YENİLEME PROJESİ İLE NELER YAPILACAK, NELER DEĞİŞECEK?

Akdeniz Belediyesi’nin; ‘Şevket Sümer Mahallesi 142: Cadde Cephe İyileştirme ve Pazar Sokağı Çevre Düzenleme Projesi’ne; Çukurova Kalkınma Ajansı; “Cazibe Merkezlerini Destekleme Projesi” kapsamında destek veriyor. Çalışmalarla, cadde üzerinde 7 gün boyunca kurulan bölgenin, yağmur suyu hattı alt yapısı yenilenecek. Yol kaplaması sökülerek granit küp taşı yol kaplaması yapılacak. Kaldırım kaplamaları sökülerek bazalt kaldırım kaplamaları yapılacak. Vitrin ve camekânlar kaldırılarak pazar alanında tek tip alüminyum vitrinler oluşturulacak.

Dükkân tabelaları ve sundurmalar da kaldırılarak tek tip dekoratif ahşap görünümlü alüminyum tabela uygulaması yapılacak. Alanda seyyar pazar tezgâhları kaldırılarak dekoratif sabit pazar tezgâhları ve üzerinde yaprak motifli çatı detaylı gölgelik (kanopi) uygulaması yapılacak. Hidrolik ledli mantar bariyerler vasıtası ile sokak sabah 08:00 ile akşam 17:00 arası araç trafiğine kapatılacak, acil durumlarda bariyerler kaldırılacak. Bina cepheleri boya ve kısmi alüminyum kaplamalar ile yenilenecek. Sokakta dekoratif çöp kovaları ve ahşap saksılar içinde peyzaj çalışması yapılarak sokak estetiği yenilenecek.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA