NARENCİYE İHRACATINDA GÖZLER YENİ PAZARLARDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NARENCİYE İHRACATINDA GÖZLER YENİ PAZARLARDA


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin üçüncü gününde de vatandaşlar ile bir araya geldi.

Haber Merkezi

Tüm gün boyunca Galatasaray Meydanı’ndaki festival coşkusuna ortak olan ve festivale gelen vatandaşlar ile sohbet eden Seçer, ulusal ve yerel basın mensupları ile de bir araya geldi. Seçer, hem festival hem de kentin potansiyeli hakkında gazetecilerle sohbet etti.

Son olarak ise Başkan Seçer, 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali için Mersin’e gelen ve 'Etin Profesörü' unvanıyla tanınan Cüneyt Asan ve Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Ebru Erke ile Gastro-Show'a katılan birbirinden değerli şefler ile yemekte bir araya gelerek, kendilerinin festivaldeki izlenimlerini dinledi. Seçer, festival kapsamında imza günü düzenlemek için Mersin’e gelen Gazeteci-Yazar Oral Çalışlar ve Gazeteci İpek Çalışlar ile de bir araya geldi.

“NARENCİYEDE DAHA FAZLA PAZAR BULUP, İHRACAT YAPMAMIZ LAZIM”

Narenciyenin istihdama ve üretime olan katkısından söz eden Seçer, şunları söyledi:

“Narenciye Festivali’nin teması narenciye. Portakal, limon, mandalina bu bölgenin önemli bir tarımsal üretim kalemi. Bizim bölgemizde hem ekonomiye, hem sosyal yapıya tesir ediyor. Çünkü binlerce insan çalışıyor. Bu istihdam demektir. Diğer taraftan bu insanlar bu üretimden para kazanıyor. Alın terlerinin karşılığını almaya çalışıyor. Böyle de bu üretime ekonomik bir değer yaratıyorsunuz. Bu sebeple narenciye bizim için önemli. İhracatımızda önemli bir paya sahip. Her 100 dolarlık ihracatın yaklaşık 40 doları Mersin'den  yapılıyor. Mersin, Türkiye üretiminde de önemli bir paya sahip. Yaklaşık her 4 kilo üretimin 1 kilosu Mersin'den karşılanıyor. Limon üretiminin yarıdan fazlası, yine Mersin'den karşılanıyor. Bunlar önemli özellikler, önemli potansiyeller. Bunları değerlendirmek lazım. Bizim daha çok ihracat yapmamız lazım. İhracat yapmak için daha kaliteli üretim yapmak lazım ama yaptığınız üretimi de ekonomik değere dönüştürmek için pazarlar bulmanız lazım. Bir değil, birkaç pazar, on değil yüzlerce pazar bulmak lazım. Bunun için de tanıtıma ihtiyacınız var. Tüm dünya sizi tanımalı. Bunu gerçekleştirecek mecraların başında da bu tip etkinlikler geliyor.”

“MERSİN, MARKA BİR KENT OLMA YOLUNDA BİZE HER TÜRLÜ OLANAĞI, GÜCÜ VERİYOR”

Mersin’in önemli potansiyellere sahip bir kent olduğundan bahseden Seçer, “Mersin, önemli potansiyellere sahip. Sadece narenciye üretimi değil. Birçok alanda fark yaratan bir şehir. Artık dünyada ülkeler yarışıyor ama şehirler yarışacak. Artık yeni bir konsept var. Bu önemli bir durumdur. Bunu görmek lazım. Bu sebeple Mersin’in bu avantajını kullanacağız. Mersin, bize çok imkanlar sunuyor. Marka bir kent olma yolunda bize her türlü olanağı, gücü veriyor. Ekonomik anlamda içerdiği potansiyellere baktığınız zaman bütün sektörleri barındıran bir kent burası. Burada yok yok. Diğer taraftan kültürel zenginliğiniz, tarihi birikiminiz var. Nüfusunuz, insan kaynağınız, bunlar çok zengin, çok önemli potansiyeller. Bunları açığa çıkaracağız. Tabi yöneticilerle de çok ilintili. Ben hep söyledim, sıra dışı belediye başkanlığı yapacağız. Bu yolda gidiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA