MERSİN EN ÇOK KİRAYA EN AZ EĞİTİME PARA HARCADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN EN ÇOK KİRAYA EN AZ EĞİTİME PARA HARCADI!


 

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tüketim harcamaları içinde Mersin, Adana Bölgesi’nde, yüzde 22,9 oranı ile en yüksek payın konut ve kiraya, en düşük payın ise yüzde 1,9 oranıyla eğitim harcamalarına ayrıldığı bildirildi. Tüketim harcamalarının payında akdeniz bölgesi 3. sırada yer aldı.

Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Hanehalkı Tüketim Harcaması (Bölgesel), 2018 yılı sonuçları değerlendirildi. Yapılan değerlendirmede, Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamalarının oluşturduğu belirtildi.

Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölgenin yüzde 29,5 oranıyla TR1 İstanbul Bölgesi iken en düşük payı ayıran bölgenin ise yüzde 21,4 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinin olduğu ifade edildi.

GIDAYA EN YÜKSEK PAYI GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ AYIRDI

Tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içecek harcaması payının en yüksek olduğu bölgenin yüzde 26,9 ile TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olduğu bölgenin yüzde 15,6 ile TR1 İstanbul Bölgesi olduğu bildirildi.

ULAŞTIRMA HARCAMALARINA BATI ANADOLU VE BATI KARADENİZ BÖLGESİ EN YÜKSEK PAYI AYIRDI

Ulaştırma harcamalarına en yüksek payı yüzde 19,9 oranıyla TR5 Batı Anadolu ve TR8 Batı Karadeniz Bölgesi ayırırken, en düşük payı ayıran bölgenin yüzde 16,2 ile TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi olduğu bildirildi.

EĞİTİME AYRILAN PAY İSTANBUL BÖLGESİ’NDE EN YÜKSEK OLDU

Tüketim harcamaları içinde eğitime yüzde 3,5 oranıyla en yüksek payı TR1 İstanbul Bölgesi ayırırken, TR9 Doğu Karadeniz Bölgesinin %1 ile en düşük payı ayıran bölge olduğuna dikkat çekildi. Sağlık harcamalarına en yüksek payı yüzde 2,7 ile TR2 Batı Marmara Bölgesinin, en düşük payı ise yüzde 1,2 ile TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesinin ayırdığı bildirildi.

MERSİN-ADANA BÖLGESİ'NDE EN YÜKSEK PAY KONUT VE KİRADA, EN DÜŞÜK EĞİTİMDE

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tüketim harcamaları içinde TR62 (Mersin, Adana) Bölgesi'nde, yüzde 22,9 oranı ile en yüksek payın konut ve kiraya, en düşük payın ise yüzde 1,9 oranıyla eğitim harcamalarına ayrıldığı bildirildi.

TÜKETİM HARCAMALARININ PAYINDA AKDENİZ BÖLGESİ  3. SIRADA YER ALDI

Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye'deki toplam tüketim harcamalarının yüzde 24,4'ünün TR1 İstanbul Bölgesi'nde oturan hanehalkları tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. İkinci sırada yüzde 14,9 ile TR3 Ege Bölgesi yer alırken, bunu izleyen TR4 Doğu Marmara ve TR6 Akdeniz Bölgesi'nin payının ise yüzde 11,2 olduğu belirtildi.

Türkiye'deki toplam hanehalkı tüketim harcamalarında en düşük payı yüzde 1,7 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinin aldığı; bu bölgeyi yüzde 2,9 oranıyla TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesinin izlediği ifade edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA