“GÜNEŞ SİZİN İÇİN ÇALIŞIYOR, BAĞIMSIZ TÜRKİYE ENERJİYLE OLUR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GÜNEŞ SİZİN İÇİN ÇALIŞIYOR, BAĞIMSIZ TÜRKİYE ENERJİYLE OLUR”


 

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin 8-9 Kasım 2019 tarihlerinde düzenleyeceği, “8.Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi” Mersin Tenis Kulübü’nde düzenlen toplantı ile kamuoyuna duyuruldu.

HEDİYE EROĞLU

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Akar Tülücü, toplantıda yaptığı konuşmada, güneş başkenti Mersin’de düzenleyeceğimiz etkinliğe tüm halkın davetli olduğunu söyledi.

“Güneş sizin çalışıyor, Bağımsız Türkiye enerjiyle olur” mesajı veren Tülücü, Mersin’de yılda 300’den fazla günün güneşli geçtiğini anımsattı.

Etkinlikte, ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi, zengin içerikli tartışmalar ve görüş alışverişinin yapılması, yerel yönetimlerin güneş enerjisi sistemleri uygulamalarının arttırılmasının hedeflendiğini söyleyen Başkan Akar Tülcü, “Sempozyumda yapılacak sunum ve tartışmalardan elde edilecek çıktı ve sonuçlar, güneş enerjisi alanında dünyadaki yeni teknolojik gelişmelerin tartışılması, günlük yaşama indirgenmesi ve en son uygulamalar konusunda ülkemizde bilgi birikiminin yaygınlaşması ve derinleşmesiyle; odamızın bilimi ve teknolojiyi halkın hizmetine sunma görevi doğrultusunda sinerji yaratacaktır.

Ülkemizin enerji alanında dışa bağımlılığı giderek artmaktadır. Odamız doğal, sürdürülebilir, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile bu stratejik alanda bağımlılığımızı azaltmanın, enerji girdi ithalatına ödediğimiz yüksek bedellerin azaltılmasının mümkün olduğu düşüncesidir

Enerji sektöründe temel öncelikli adım, enerjiyi verimli kullanmaktır. İkinci adım ise,  yenilenebilir enerji kaynaklarının, en hızlı ve verimli şekilde, kamusal planlama ve kamusal denetim altında, kamu ve ülke çıkarları korunarak devreye sokulmasıdır” dedi.

“ÇEVRE SORUNLARINA NEDEN OLAN FOSİL YAKITLARIN ALTERNATİFİ GÜNEŞ”

Temiz ve yenilenebilir enerji kaynakların başında güneş enerjisinin yer aldığını aktaran Tülücü, güneşin milyarca yıldır dünyadaki bütün yaşamın tek kaynağı olduğunu, bugün güneş enerjisinin dünyayı yoğunlaşan çevre ve küresel ısınma sorunlarıyla karşı karşıya getiren fosil yakıtlara alternatif olacak güce eriştiğinin gerçek olduğunu aktardı.

Güneş enerjisinin örnek oluşturmak ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Mersin’de birinci etabı tamamlanan ve kullanılmaya başlayan Güneş Park Enerji Kompleksi’nin hayata geçirildiğini anımsatan Tülücü, “Türkiye’nin ilk ve tek uygulamalı enerji kompleksi olan Güneş park; halkımıza ve öğrencilerimize enerji üretimi, uygulamaları ve kullanım alanları hakkında uygulamalı ve görsel eğitimler verilerek gelecek nesillere temiz enerjinin önemi aktarılmaktadır.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası, ülke kaynaklarının ve teknolojinin, halkımızın ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda kullanımı savunmaktadır. Yeni uygulamaların tanıtılmasının yanı sıra, altyapıdaki ve yasalardaki sorunlarıyla birlikte ele alınması odamızın sorumlulukları arasındadır. Odamız Mersin’de düzenlenecek bu sempozyum ve sergi ile geçmiş yıllarda olduğu gibi, tüm sektör temsilcilerini, akademisyenleri, araştırmacıları, uzmanları, yasal mevzuat hazırlayıcıları ve ilgili kamu ve özel sektör kurum yetkililerini bir araya getirerek, bu sorumluluğunu halkımızın çıkarları doğrultusunda yerine getirecektir.

8.Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Serisinin hazırlanmasında emeği geçen herkese sizin aracılığınızla ve bu çalışmamızın kamuoyu ile paylaşılması konusunda sizlere de verdiğiniz destek için, çok teşekkür ediyoruz. Tüm halkımızı ve ilgilileri bir kez daha güneşe dikkat çekmek için Sempozyum ve Sergimize katılmaya davet ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA