TKDK HİBE DESTEĞİNİ 2020’DE YAPACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TKDK HİBE DESTEĞİNİ 2020’DE YAPACAK


 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, IPARD II Programı 5 ve 6’ıncı Başvuru İlanı kapsamında yapılan proje başvurularını hibe desteğinin 2020’de yapılacağını duyuruldu.

Haber Merkezi

TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programı 5. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hayvancılık ve gıda işleme sektöründe 189 Milyon TL yatırım tutarında 39 proje başvurusu, IPARD II Programı 6. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında ise çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme yatırımları kapsamında toplam yatırım tutarı 83,3 Milyon TL yatırım tutarlı ve 52,3 Milyon TL hibe destekli 49 proje başvurusu alındığını duyurdu.

Bu ilanlar kapsamında başvuruda bulunulan projeler için değerlendirme süreçlerinin tamamlanmasıyla uygun kabul edilen projelerin sözleşmelerin imzalanmasını müteakip 2020 yılında yatırımlara başlanacağını açıklandı.

TKDK FAALİYET ALANLARI

TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü, Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında kırsal kalkınma bileşeni IPARD Programı’nı uyguluyor. Kurumun amacı, ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmek.

Program kapsamında, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar; et ve süt üreten tarımsal işletmeler ile yumurta üreten işletmelerin desteklenmesi, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması; et, süt, meyve ve sebze ile su ürünlerinin işleme ve pazarlanmasının desteklenmesi, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme yatırımları; bitkisel ürünlerin üretimi ve işlenmesi, arıcılık ve bal işlenmesi, kırsal turizm, kültür balıkçılığı yerel ürünler ve el sanatları, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımları desteklenmekte.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA