KAYMAKAM MAKAMINDA KEDİ, BAHÇESİNDE KÖPEK BESLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAYMAKAM MAKAMINDA KEDİ, BAHÇESİNDE KÖPEK BESLİYOR


 

Mersin’in Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Adana’da Seyhan Nehri civarında bulunan ve ölmek üzere olan sokak köpeğine ve yanında getirilen bir kediyi sahiplendi. Kaymakamlık makamında kediye ve bahçede köpeğe yer hazırlatan Emiroğlu, hayvanların bakımını üstlendi.

Mersin’in Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Adana’da Seyhan Nehri civarında bulunan ve ölmek üzere olan sokak köpeğine ve yanında getirilen bir kediyi sahiplendi. Kaymakamlık makamında kediye ve bahçede köpeğe yer hazırlatan Emiroğlu, hayvanların bakımını üstlendi.

Seramik sanatçısı Nermin Elmalı, Adana Seyhan Nehri civarında ölmek üzere olan sahipsiz bir köpek buldu. Köpeği aracıyla yanına alan Elmalı, hayvanseverliğiyle bilinen Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu’na getirdi. Kaymakam Emiroğlu, köpek ile birlikte getirilen yavru kediyi de görünce onu da sahiplendi.

Daha önce görev yaptığı Kocaeli’den gelirken iki kediyi evinde besleyen Kaymakam Emiroğlu, ‘Hera’ ismi konulan sahipsiz köpeğe Hükümet Konağı binasının bahçesinde kulübe yaptırdı. ‘Risus’ ismi verilen 3 aylık kediyi ise makamında beslemeye başladı.

Hayvanları herkesin sevmesi gerektiğinin belirten Kaymakam Emiroğlu, “Hayvan dostu birisiyim. Bunun yöneticilikle bir ilgisi yok. İnsan olmanın gereğidir. Yaratılan her şeyi Yaratandan ötürü sevmek gerek. Yıllarca kedimiz ve köpeğimiz oldu. Pek çok il ve ilçelerden hayvan sever dostumuz oldu. Geçenlerde Adana Çukurova Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Nermin Hanım var. Kendisi seramik sanatçı. Bizimde buraya tayinimiz çıktığında ‘Risus’ isminde kedimiz ve ‘Hera’ isminde köpeğimiz oldu. Nermin Hanım bunların ölmek üzereyken bulunduğunu söyledi. Bunları sahiplenip sahiplenemeyeceğimi sordu. Burada evimde beslediğimiz iki tane daha kedimiz var. Kocaeli’nden getirdim. Buraya kedi güzel yakışır diye düşündüm. ‘Risus’ kedimiz Kaymakamlığımıza ölmek üzereyken, inleyen can çekişen köpeğimiz ‘Hera’yı Kaymakamlık bahçemize aldık. Şimdi bakımlarını biz üstlendik" dedi.

Sahiplendiği kedi ve köpeğin sevgi ile ilgi ile büyüdüklerini ifade eden Kaymakam Emiroğlu, "Şunu görmek güzel. Kaymakamlık çalışanlarımız ve çocukları kedi ve köpeğimizi seviyorlar. Bu durum geleceğe daha güzel bakmamızı sağlıyor. Çıkacak olan yasa ile sahiplenen kişilerin hayvanları sokağa bırakanlara uygulanacak cezalar bu işlerin ciddiyetini ortaya koyacak. Hayvanlara yapılan kötü muamelelerin cezalandırılması iyi olacak. Bizim burada vermek istediğimiz mesaj şu. İnsan öncelikle kendisini sevmeli. Kendisini seven bütün canlıları, hayvanları, kedileri, köpekleri ve kuşları sever. Ve doğaya yaratıldığı için ve Yaratana olan sevgisinden dolayı sevgi ile muhabbetle bakar. Bizlerde böyle bakmalıyız. Kedi ve köpeğimiz bizim buradaki çalışmalarımıza neşe katıyor. Vatandaş gelip küçük köpeğimizi ve kediyi gördüğünde mutlu oluyor. Vatandaşlarımız mutlu, memurlarımız daha rahat hareket ediyorlar. İnşallah sokakta hayvanımız kalmaz,. Hayvan almasınlar. Cins hayvanları almasınlar. Sokakta havyan çok. Hepsi aynı değerde. Çünkü size sevgiyi veren bunu lütfeden Yaratanın bir nimeti olarak karşınıza çıkıyor” diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA