MEÜ’DEN, KİŞİYE ÖZEL, İŞE ALIM İLANLARI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DEN, KİŞİYE ÖZEL, İŞE ALIM İLANLARI!


 

Üniversitelerde sık sık gündeme gelen kişiye özel, torpilli işe alım ilanlarının son örneğinin Mersin Üniversitesi’nde yaşandığı ortaya çıktı! Makine Mühendisliği Bölümü için uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilere yönelik ilana çıkılması dikkat çekti!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Üniversitesinde bölümle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilere silsile olarak çıkılan ilanlar gündeme bomba gibi düştü.

Daha önce pek çok kez üniversitelerin kişiye özel ilanlarını haber yapmıştık. Birçoğu düzeltme veya iptal edilmiş olsa da üniversitelerin ısrarla alakasız alanlardan atamalar yapılmasının hedeflendiği ilanlara yansımaya devam ediyor.

Bu defa, Mersin Üniversitesi tarafından Makine Mühendisliği Bölümü için 09.08.2019 tarihli Resmî Gazetede çıkılan ilanda özel nitelikte koşullar ile doçentliğini makine mühendisliğinde alanların başvurularının engellendiği ilan gündeme bomba gibi düştü.

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ İÇİN MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ DOÇENTİ BAŞVURAMIYOR!

İlanda yazılan “Biyosistem Mühendisliği” konusu Üniversitelerarası Kurul’un yayınladığı (http://www.uak.gov.tr/temelalan/2019M_BilimAlanlariAnahtarKelimeler_140319.pdf) Bilim Alanları ve Anahtar Kelimeler listesinde ziraat, orman ve su ürünleri temel alanına ait olduğu, ancak Mersin Üniversitesi’nin Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ilanına yazılan şart ile makine mühendisliği doçenti birinin girmesinin engellendiği görülmekte.

ZİRAATÇI, MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE BAŞVURABİLİYOR!

Makine Mühendisliği bölümü için çıkılan ilana başvuran lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini makine mühendisliğinde tamamlamış, Boğaziçi Üniversitesi doktoralı, ayrıca Makine Mühendisliği bilim alanında doçentliğini almış aday “Ziraat, Orman ve Su Ürünleri” temel alanı “Biyosistem Mühendisliği” bilim alanında doçentliği olmadığı gerekçesiyle başvurusu iptal edilmiş. “Ziraat, Orman ve Su Ürünleri” temel alanında doçentliğini almış, ilana başvuran makine mühendisliğinde hiçbir eğitim almamış diğer aday ise atamaya hak kazanmış. Halen atama süreci de devam etmekte.

Ayrıca üniversitenin aynı bölüm için çıkılan son iki ilanına daha baktığımızda onlarda da makine mühendisinin başvurması engellenecek şekilde koşullar istendiği açıkça görülmekte.

YÖK’TEN CEZA GELEBİLİR!

Mersin Üniversitesi'nin YÖK Denetleme Kurulu’nun “Akademik Kadro İlanlarında Aranan Ek Koşullara İlişkin Bilgi Notu”ndaki söz konusu yaptırımlara maruz kalmaması adına bir an evvel hatalı işlemin düzeltilmesi gerekirken, uygulama kentte de tepki çekti.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA