GÖZLER BU DAVADA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER BU DAVADA!


 

Tarsus’ta öz kızı N.Ö’ye 6 yıl boyunca cinsel istismarda bulunan baba Fatih Ö.’ye açılan davanın üçüncü duruşması yaklaşırken, savcının ağır suçlamaları sonucu sanığın ağır bir ceza alması bekleniyor.

Tarsus’ta öz kızı N.Ö’ye 6 yıl boyunca cinsel istismarda bulunan baba Fatih Ö.’ye açılan davanın üçüncü duruşması yaklaşırken, savcının ağır suçlamaları sonucu sanığın ağır bir ceza alması bekleniyor.

Gizem Ekici

Tarsus’ta öz babası tarafından 6 yıl boyunca cinsel istismara maruz kalan N. Ö. (15)’nün davasının ikinci duruşması Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz günlerde görülmüştü. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM)’inde yakından takip ettiği davanın 13 Kasım’daki duruşması öncesi kent bu davaya kilitlendi. 

Sanığın tutukluluk halinin devam ettiği davada akli dengesinin yerinde olduğunu ispatlamak için mağdur N. Ö. doktor ve pedagog raporu aldı. Tam teşekküllü bir sağlık kuruluşundan alınan raporlar sonucunda, Mağdur N. Ö.’nün psikolojik veya akıl rahatsızlığının bulunmadığı, beyanlarına itibar edileceği ve anlatımlarının kurgudan ibaret olmadığı ve davaya konu suçlamalarında yer alan beyanların güvenilir olmasına hiçbir engel olmadığı tespit edildi.

ZİNCİRLEME SUÇ KAPSAMINDA

Savcının mütalaasında; sanık F.Ö.’nün eylemlerinin yaşı küçük çocuğu hürriyetinden yoksun bırakması suçunu da içerdiği, eylemlerini birden fazla kez yaptığının sabit olması karşısında bu eylemlerin ‘zincirleme suç’ kapsamında olduğu anlaşıldı.

Sanığın alınan savunmasında suçlamaları inkar etmesinin suçtan kurtulmaya yönelik savunma yapması; mağdur beyanı, tanık ifadeleri, şüphelinin tevil yollu ikrar içeren savunması, bilirkişi raporları, doktor raporları ve tüm dosya kapsamından anlaşılmakla sanığın çocuğu birden fazla kez nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarını işlediği belirtildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA