O FOTOĞRAFA SON NOKTAYI ŞİMŞEK KOYDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

O FOTOĞRAFA SON NOKTAYI ŞİMŞEK KOYDU


 

CHP’li Milletvekili Başarır’ın şehit cenazesinde gülümseyen fotoğrafı yüzünden adeta linçe dönüşen tepkilere MHP’li Milletvekili Baki Şimşek’ten tepki geldi!

HEDİYE EROĞLU

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 23 Ekim'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Korkmaz, Ankara GATA Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Korkmaz’ın Mersin’deki cenaze töreninde Mersin CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, gülümseyen fotoğraflarının basına yansıması ve sosyal medyada tepki çeken paylaşımlar ile yayılması krize dönüştü.

Başarır’ın sosyal medyada şehide saygısızlık yapıldığı iddiaları ile adeta linç edilmeye çalışılmasına CHP’lilerden tepki geldi. Bazı CHP’liler fotoğrafın photoshop olduğunu savunurken Başarır’ın iddialara tepkisi de sert oldu.

MHP’Lİ ŞİMŞEK, “OLAYIN ŞAHİDİYİM”

Kriz yaratan fotoğraf ile ilgili tepkilere kayıtsız kalamayan Mersin MHP Milletvekili Baki Şimşek yaptığı açıklama ile Başarır’a destek verdi.

Mersin MHP Milletvekili Baki Şimşek olaya canlı şahit olduğu ve Başarır’ın sosyal medya linçine maruz kalmasından dolayı vicdani bir sorumluluk hissettiğini belirterek “Ali Mahir Başarır’la farklı siyasi görüşlere sahip milletvekilleriyiz 1 hafta önce meclis kürsüsünden en sert tartışmaları yaşayan iki vekiliz. Mersinde şehidimizin cenaze namazını hep beraber kıldık ve dışarıda korteje hep beraber katıldık, üzüntüyü hep beraber yaşadık. Şehidimizin cenazesi mezarlığa doğru yola çıktıktan sonra ayrılırken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Başsavcımız Mustafa Ercan arasında fiziki benzerlikten ötürü bir konuşma geçti. Bazı vatandaşlarımızın baş savcımıza ‘belediye başkanım’, bazılarının da belediye başkanımıza ‘başsavcım’ demesi konusu konuşuldu, o anda gayri ihtiyarı bir tebessüm oluşması sonrası sosyal medyadaki paylaşımlar üzücüdür, yanlıştır. Olayın canlı şahidiyim, bunu vicdani bir mesele gördüğüm için sizlerle paylaşıyorum” dedi.

Olaya gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden bir paylaşım yapan Mersin CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır da, “MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek üzerime atılan asılsız iftiralar sonucu durumdan rahatsızlık hissederek Aziz Şehidimizin cenazesinin sonrasında yaşanılan hadisenin canlı şahidi olarak durumu açıkça aktarmıştır. Bu hadisenin Mersin Cumhuriyet Başsavcımızla bir ilgisi yoktur” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA