MERSİN CUMHURİYET RESEPSİYONU’NDA BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN CUMHURİYET RESEPSİYONU’NDA BULUŞTU


 

Mersin’de 29 ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yıl kutlamaları kapsamında valilikçe düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu; iş, sanat, siyaset ve spor camiasından çok sayıda davetliyi buluşturdu.

Mersin’de 29 ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yıl kutlamaları kapsamında valilikçe düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu; iş, sanat, siyaset ve spor camiasından çok sayıda davetliyi buluşturdu.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su’nun ev sahipliğinde Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi.

Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda düzenlenen resepsiyona, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, rektörler, kaymakamlar, meclis üyeleri, şehit yakınları ve gaziler ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, mesleki oda ve dernek temsilcileri ile kent protokolü ve basın mensupları katıldı.

“CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Vali Su gecede gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin 96’ıncı yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Dün resmi törenlerimizi gerçekleştirdik, bugün de kutlama törenimizi yapıyoruz. Yüksek bir coşku ve heyecan içerisinde kutluyoruz. Biz millet olarak tarihimizden günümüze kadar hiçbir zaman esaret içinde kalmadık. Asla bize vurulmak istenen prangalara müsaade etmedik. Cumhuriyetimizi de milli mücadelenin sonunda vatan, millet uğruna bir çok şehitler vererek kurduk. Bu bakımdan tabiî ki cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti’ni, vatanımızı çok daha ilerilere taşımak için Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için hep birlikte gayret edecek, çalışacağız. Biz de onun için çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor ve nice 96 yıllara diyorum. Geçmişten günümüze başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi anıyor, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi.

CUMHURİYET GENÇLERE EMANET

Gençlere yönelik de açıklamalar yapan Valu Su, “Atatürk cumhuriyeti kurdu ve bizlere emanet etti. Gençlere emanet etti. Bizler onu daha da geliştirip, biz de gençlere emanet edeceğiz. Bu bakımdan onların yetişmesi, gelişmesi için her anlamda, her alanda gençlerimizin en güzel şekilde yetişmesi için gayret ediyoruz. Çünkü cumhuriyetimizi gelecekte sırtlayacak ve daha yukarılara taşıyacak olan gençlerimizdir. Bu anlamda da onlar için her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Onlarda yaptığı çalışmalar ve ortaya koyduğu başarılarla layık olduklarını gösteriyorlar” dedi.

“CUMHURİYET BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Korkmaz için Cumhuriyet konserlerini iptal ettiklerini belirterek, “Cumhuriyetimiz’in 96. yılında, Mersin gibi Cumhuriyet kentinde, güzel etkinlikler oluyor. Ama dün bir acı yaşadık. Şehidimiz vardı. Şehidimizi ebedi yolculuğuna uğurladık. Dolayısıyla eğlence tarzı etkinliklerimizi daha sonraki tarihlere bıraktık. Tabii ki Cumhuriyet bizim için çok önemli bir değer. Cumhuriyet'in kuruluş yıl dönümünde yurttaşlarımıza o ambiyansı yaşatmak bizim görevimiz ancak şehidimiz, şehitlerimiz kutsaldır. Bu sebeple daha sonraki bir tarihe ertelemek istedik ve öyle de yaptık. Kutlamalar Cumhuriyet Alanı’nda bazı gösterilerle devam etti. Öğrencilerimiz, çocuklarımız oradaydı. Küçük yaşlardaki öğrencilerimiz, üniversite seviyesindeki öğrencilerimiz oradaydı. Onların bazı gösterileri oldu. Günün anlam ve önemine dair güzel şiirler okundu. Tüm yurttaşlarımız da oradaydı” dedi.

“BİZ GENÇ BİR CUMHURİYETİZ”

Cumhuriyet’in önemli değer ve kavram olduğunu ifade eden Başkan Seçer, şöyle devam etti: “Cumhuriyet birçok şeyi içeren, ifade eden bir yönetim sistemi. Tabii bahsettiğim laik demokratik Cumhuriyet. Yoksa Cumhuriyet denilince bu kavram altında birçok ülke yönetilebiliyor ama bizim bahsettiğimiz Atatürk Cumhuriyet’i. Daha laik, çağdaş, ilimi mürşit edinmiş, hukuk devleti normlarına bağlı, adalet kavramının kutsallığını bilen, özgürlükleri önceleyen. Bunlar önemli şeyler. Cumhuriyet böyle Cumhuriyetse bizim için bir anlam ifade ediyor. Bunları tahkim etmeye ve bunları daha da sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Tabii biz genç bir Cumhuriyetiz. Aslında yaklaşık olarak 150-160 yıllık bir demokrasi tarihimiz var. 1. Meşrutiyet ile beraber, meclis nedir, parlamenter sistem nedir? Bunları öğrenmeye başlamışız. Birey olmayı, yurttaş olmayı, vatandaş olmayı, bireysel haklarımızı, bunları yeni yeni öğreniyoruz. Bunları aslında yeni yeni içselleştiriyoruz.”

“TÜRKİYE GERİYE GİDEMEZ”

Başkan Seçer, Türkiye’de dönemsel olarak bazı sıkıntıların yaşandığını vurgulayarak, “Yurttaşlarımızın çok endişeye kapılmalarına gerek yok. Türkiye nereye gidiyor? Türkiye geriye gidemez. Türkiye yerinde de sayamaz. Türkiye’nin hedefi belli. Çağdaş medeniyet seviyesi. Bunu gerçekleştireceğiz. Tartışmasız. Yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. İyi ki varsın Cumhuriyet” dedi.

Resepsiyon Cumhuriyet’in 96. kuruluş yıldönümü münasebetiyle hazırlanan Cumhuriyet pastasının kesilmesinin ardından, havai fişek gösterisi ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA