“SÜSLEMELERİN DE NARENCİYE İLE OLUŞTURULDUĞU İLK VE TEK FESTİVAL” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SÜSLEMELERİN DE NARENCİYE İLE OLUŞTURULDUĞU İLK VE TEK FESTİVAL”


 

Mersin Valisi Ali İhsan Su, 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivalinin, süslemelerin narenciye ürünü ile yapıldığı ilk ve tek festival olduğunu belirterek, “Bu festivalin süslemelerinden Gastro Show’daki lezzetlerine kadar her şeyi narenciye. Festivalimizde her şey çok güzel. Yerli-yabancı herkesi bu festivale davet ediyorum” dedi.

Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Mersin Narenciye Festivaline sayılı günler kaldı. 25 ülkeden 700 gösteri sanatçısının renk katacağı festivalin hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park içerisinde 70 dönümlük alanda gerçekleştirilecek festival kapsamında, tamamen narenciye ürünlerinden yapılan süslemelerin büyük bölümü tamamlanırken, sahilde hummalı çalışma da sürüyor.

VALİ SU, FESTİVAL ALANINI İNCELEDİ

Kentte festival heyecanı devam ederken, Mersin Valisi Ali İhsan Su da festival alanına gelerek, hazırlıkları yerinde inceledi. Festival İcra Komitesi Başkanı ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir tarafından karşılanan Vali Su, çoğunluğu kadın yaklaşık 70 işçi tarafından büyük bölümü bitirilen süslemeleri tek tek inceleyerek, Özdemir’den hazırlıkların geldiği aşamaya ilişkin bilgi aldı. Aldığı bilgiler karşısında heyecanını gizlemeyen Vali Su’nun mutluluğu gözlerden kaçmadı.

“HAZIRLIKLAR HEMEN HEMEN TAMAMLANDI”

İncelemeleri sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Su, yerli-yabancı herkesi 1-3 Kasım tarihleri arasında yapacakları Narenciye Festivaline davet etti. Hazırlıkların hemen hemen tamamlandığını, ufak tefek bazı eksikliklerin de 1 Kasım’a kadar giderileceğini belirten Su, bugün de Abdullah Özdemir ile birlikte alanı gezdiklerini söyleyerek, “Gerçekten çok güzel. Alanımız da figürlerimiz de yapılacak faaliyetler de çok güzel” dedi.

Narenciyenin hem Türkiye hem Mersin açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Su, “Narenciye sektörü önemli bir istihdam kaynağıdır. Narenciye aynı zamanda ülkemizin önemli bir ihracat kalemini oluşturmakta; bu bakımdan da çok önemli. İnsanların sağlığı açısından da çok önemli. Yani narenciye her anlamda ülkemiz, ilimiz ve insanlık için son derece önemli bir ürün. Bu anlamda hem narenciyenin tanıtılması hem de ilimizin bu figürle tanıtılması çok önemli” diye konuştu.

“FESTİVALİN İLİMİZİN TANITILMASINA ÇOK BÜYÜK ETKİLERİ OLACAK”

Festivale 25 ülkeden 700 gösteri sanatçısının geleceğini ifade eden Su, bu konukların her birinin de ülkelerine döndüklerinde Mersin’in birer turizm elçisi olacaklarının altını çizdi. Su, “Bu konuklar neticede burayı görecekler, gezecekler, insanlarımızla tanışacaklar ve kültür alışverişi olacak. Narenciyeyi, buranın dostluğunu, güzelliğini, sıcak iklimini yaşayacaklar. Her biri de inanıyorum ki, sosyal medya hesaplarından bu güzellikleri paylaşacaklar. Bu da ilimizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak, belki dünya çapında milyonlara ulaşacak. Narenciye Festivalinin hem ilimizin ve ülkemizin tanıtılması hem ilimizin güzelliklerinin dünyaya açılması hem de narenciyenin ve sektörün kalkınması, gelişmesi açısından çok büyük etkileri olacak” ifadelerini kullandı.

“SÜSLEMELERİN DE NARENCİYE İLE OLUŞTURULDUĞU İLK VE TEK FESTİVAL”

Dünyada ve Türkiye’de meyve ile yapılan festivaller olduğuna işaret eden Su, Mersin Narenciye Festivalinin bunlardan ayrılan özelliğini şu cümlelerle anlattı:

“Diyelim karpuz festivali yapıyorsunuz ama karpuzla bir süsleme yok, muz festivali yapabilirsiniz muzla bir süsleme yok. Ama narenciye ile yapılan ve süslemelerin de narenciye ile oluşturulduğu ilk ve tek festival. Bu festivalin her şeyi narenciye; ismi narenciye ama figürlerde kullanılan ürünler de narenciye. Gastro Show’da yapılacak ürünler de hep narenciye ürünleriyle tatlandırılmış, bezenmiş lezzetler olacak. Yani bu festivalin her şeyi narenciye ile ilintili; bu bakımdan çok önemli.”

Festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen ve destek sağlayan herkese ve tüm paydaş kurumlara teşekkür eden Su, “Yerli-yabancı herkesi bu festivale davet ediyorum; güzel, neşeli günler geçirmelerini diliyorum” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA