CHP’DEN COŞKULU ALTERNATİF 29 EKİM KUTLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN COŞKULU ALTERNATİF 29 EKİM KUTLAMASI


 

CHP’liler Mersin’de, her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümünü resmi kutlamalar haricindeki alternatif tören ile kutladı.

CHP’liler Mersin’de, her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümünü resmi kutlamalar haricindeki alternatif tören ile kutladı.

HEDİYE EROĞLU

Cumhuriyet Meydanı’nda valilikçe düzenlen resmi törenin sona ermesinin ardından ellerinde bayraklar ile alanı dolduran yüzlerce CHP’li, coşkulu bir kutlamaya imza attı.

CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Ali Mahir Başarır ve Cengiz Gökçel ile bir dizi etkinlik için kente gelen eski milletvekili Mustafa Balbay, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile çok sayıda kişinin katıldığı tören renkli anlara sahne oldu.

İl başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

“BİZİ AYRIŞTIRMAK İSTEYENLERE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”

Daha sonra ilk olarak kürsüye gelen Aktay, cumhuriyetin tam anlamıyla bağımsızlık, millet egemenliği, eşit yurttaşlık demek olduğunu belirterek, “Cumhuriyet demokrasinin, laikliğin, sosyal adaletin teminatı, kimsesizlerin kimsesidir, en çok da devrimciliktir. Devrimcilik; değişim ve gelişimi gözlemeyi, aydınlık yarınlara ulaşmak için her koşulda yeni ve yaratıcı mücadele yolları bulmayı gerektirir. Ülkesini işgalcilerden temizleyen onurlu bir halkın bize miras bıraktığı bu büyük değere sahip çıkmak, cumhuriyeti çağdaş bir demokrasi ile taçlandırmak en acil görevimizdir. Bağımsızlığımıza, cumhuriyetimize ve halk egemenliğine kast edenlere karşı bizleri kökenimize, inançlarımıza, görüşlerimize göre ayrıştırmak isteyenlere karşı özgürlük eşitlik ve adalet için bir arada, kardeşçe bir geleceği inşa etmek için hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

“ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”

Başkan Vahap Seçer ise çok onurlu bir belediye başkanı olduğunu söyleyerek, “Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının kurduğu partinin bir belediye başkanı olarak ilk kez cumhuriyet bayramında sizlerin karşısındayım.  Bu kazanımların değerini bilmek lazım. Bu durum sizlere de onur ve gurur vermeli, bunu korumalı ve sürdürmeli, bu sebeple de çok çalışmalıyız” dedi.

“HEP BİRLİKTE OLURSAK AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK”

Söz alan Mustafa Balbay da,  “Hep birlikte olursak başaramayacağımız bir şey yok. Anadolu’da, Toroslar’da güzel bir söz vardır; ‘umutsuzluk yalnızlıktan doğar. İnsan yalnızlaştıkça umutsuzlaşır’. Ama hep birlikte olursak aşamayacağımız engel yoktur. Ben önümüzdeki dönemde, cumhuriyetin ikinci yüzyılında, 2023’ten itibaren cumhuriyeti kuran felsefesinin bu ülkeye damga vuracağına inanıyorum” dedi.

“2023’TE CUMHURBAŞKANI CHP’Lİ OLSUN”

Ardından kürsüye gelen Milletvekili Cengiz Gökçel de, “Atalarımızın yokluklar içinde büyük fedakarlıklarla kurduğu ve bizlere emanet ettiği cumhuriyetimiz bir çağdaşlaşma devrimidir. Tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, kültürden sanata ulusumuzun yeniden varoluş destanıdır. İçeride egemenliğimizin dışarıda bağımsızlığımızın simgesi olan cumhuriyet değerleri iktidar eliyle sistematik bir şekilde aşındırılmaya çalışılıyor. AKP iktidarı zamanında bizim halkça, gururla kutladığımız milli bayramların, coşkuyla kutlanmasını ortadan kaldırma adına bayramlaşma törenlerine yeni düzenlemeler getirdiler. Biraz önce Mersin’de de bunun bir örneğini yaşadık. Halkın geniş katılımı, coşkusu ile bugün yapılan törenlerde başta cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırına burada saygı duruşu ile törene başlamamız gerekiyordu. Dün Nevşehir ve Ankara’da sözüm ona devletin valileri olan valiler cumhuriyet bayramımızın kutlamaları ile ilgili vatandaşlara kısıtlamalar getiriyorlar. Buradan hepsini kınıyorum. Ama burada başta  CHP’nin seçilmişleri olarak bizlere, örgütlerimize ve siz parti emekçilerine çok görev düşüyor. Ülkemize ve milli değerlerimize yapılan bu yanlış ve kabul etmediğimiz işlemleri ortadan kaldırmak için 31 Mart’ta 11’i Büyükşehir olmak üzere 352 belediyede elde ettiğimiz başarıyı ilk yapılacak resmi tarihi 2023 yani cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında CHP’li bir arkadaşımızı cumhurbaşkanı yaparak, bu başarıyı taçlandıracağız. Atamızın ve onun bıraktığı eserlerin ilelebet yaşaması için CHP’li arkadaşlarımızın görevde olduğu dönemde aradaki farkı göreceksiniz. Atalarımız cumhuriyeti bize kanları pahasına emanet ettiler. Bizlerde canımız pahasına gelecek nesillere cumhuriyeti ve demokratik parlamenter sistemi mutlaka hediye edeceğiz” diye konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ, AKP DİKTATÖRLÜĞÜNDEN KURTARACAĞIZ”

Daha sonra söz alan Milletvekili Alpay Antmen de, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ebedi başkomutan, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin neferleri olduklarını belirterek, “ Hiçbir güç, hiçbir diktatörlük, hiçbir baskı CHP’yi bugüne kadar yıldıramadı, bugünden sonra da yıldıramayacak. En geç 2023’te onları sesini de kısacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni yüzyıl önce kurduğumuz ve kurtardığımız gibi AKP diktatörlüğünden kurtaracağız. Belediye başkanlarımız, örgütlerimiz, milletvekillerimiz çalışıyor ama yetmez. Daha çok çalışacak, Türkiye’yi karış karış gezeceğiz. Size oy vermeyenleri de ikna edeceğiz ve eninde sonunda bu güzel ülkeyi, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtardığı gibi kurtararak, demokrasiyi, parlamenter demokrasiyi, laikliği ve sosyal hukuk devletini bu güzel ülkenin tüm yurttaşlarına hediye edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bir tek şeye ihtiyacımız var, ‘Çalışmak ve çok çalışmak’. Saraylar ve saltanatlar çöker, kan susar, zulüm biter. Bugünden bir tek çalışanlar ve yarına gidenler kalır” dedi.

“RESMİ TÖRENDE BİRAZ ÜZÜLDÜK”

Son olarak söz alan Milletvekili Ali Mahir Başarır ise öncelikle resmi törende yaşanan saygı duruşu krizine değinerek, “Resmi törende biraz üzüldük. İstiklal Marşı’ndan önce bir dakikalık saygı duruşunu çok görüyorlar. Ama 19 Mayıs’ı, Kurtuluş Savaşı’nı, Lozan’ı, cumhuriyeti, cumhuriyet bayramını yüreklerinde hissetmezsen dünyanın bir ucundan sana bir mektup gelir ve o mektupla da dünyaya rezil olursun” dedi.

CHP’nin seçim kaybettiğini ancak asla onur ve şerefini kaybetmediğini dile getiren Başarır, “Biz her zaman için değerlerimizi, iktidara ve koltuğa tercih etmişizdir. Bugün coşkuyla kutluyoruz cumhuriyeti ama dün bir o kadar da üzüntülüydük çünkü şehidimiz vardı. Haberi duyduğumuz da ilk kararımız tüm konserlerin iptali oldu. Bizler şehitler üzerinden siyaset yapıp o devşirmeyiz. Ama onlara da sonuna kadar saygı duyarız. Şunu herkes bilsin; Türkiye cumhuriyeti, bizler, çocuklarımız, torunlarımız yaşadıkça bu cumhuriyet korunacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tören sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA