MDOB’DAN ANLAMLI KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MDOB’DAN ANLAMLI KUTLAMA


 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü Mersin’de anlamlı bir etkinlikle kutlandı. MDOB düzenlediği Kurtuluş ve Cumhuriyet Film Müzikleri & 3 Destan Konseri ile sanatseverlerden tam not aldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü Mersin’de anlamlı bir etkinlikle kutlandı. MDOB düzenlediği Kurtuluş ve Cumhuriyet Film Müzikleri & 3 Destan Konseri ile sanatseverlerden tam not aldı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yıl dönümünü, Kurtuluş ve Cumhuriyet Film Müzikleri & 3 Destan etkinliği ile kutluyor.

Kutlamalar kapsamında Kültür Merkezi opera sahnesinde gerçekleştirilen konser Mersinliler’in büyük ilgisiyle izlendi. Etkinliğe; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz başta olmak üzere çok sayıda sanatsever katıldı.

Etkinlik öncesi Hakkari’de Yüksekova'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan, tedavi gördüğü hastanede kurtarılmayarak şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Korkmaz için bir dakikalık saygı duruşundu bulunuldu.

ESERLERE TÜRK BAYRAKLARI İLE EŞLİK EDİLDİ

Orkestra şefliğini Murat Kodallı, koro şefliğini Anıl Aydın’ın yaptığı konserin solistliğini Funda Uyanık, anlatıcılığını Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Bengi İspir Özdülger üstlendi. Başrejisörlüğü Kenan Korbek’in yaptığı konserin müzikleri, çok önemli müzik adamı, besteci ve eğitimci Muammer Sun ve metni Turgut Özakman tarafından hazırlandı. Ülkenin kurtuluş ve kuruluş hikayesinde büyük rol oynayan 3 Destan (Çanakkale 1915, Sakarya 1921, Büyük Taarruz 1922) film müzikleri de Mersinli sanatseverlerle buluştu. İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan eserlerin seslendirildiği esnada sanatseverlerin icralarına Türk bayrakları ile eşlik etti. Konser sonunda sanatçılar ayakta alkışlanarak, tekrar tekrar sahneye davet edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA