BALIK ÇİTLİĞİ TEHDİDİ BÜYÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALIK ÇİTLİĞİ TEHDİDİ BÜYÜYOR!


 

Bur-Ay Rest. İnş. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Mart ayında kültür balıkçılığı faaliyeti kapsamında hayata geçirilmek istenen balık çitliğine bakanlıktan ÇED raporu çıktı! 10 gün içinde itiraz edilmez ise Anamur’daki 7’inci balık çitliği Bur-Ay Rest. İnş. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından kurulacak!

HEDİYE EROĞLU

Mersin sahillerinin en büyük kabusu olan balık çitliklerine yönelik tehdit büyüyor! Son olarak Anamur sahillerinde kültür balıkçılığı kapsamında balık çiftliği kurmak isteyen Bur-Ay Rest. İnş. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanarak, askıya çıktı. 10 gün içinde itiraz edilmez ise Anamur’daki 7’inci balık çitliği Bur-Ay Rest. İnş. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından kurulacak!

Yayınlanan ÇED Raporu’na göre, Bur-Ay Rest. İnş. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin, levrek-çipura yetiştiriciliği yapmak istediği tesis yıllık 2 bin ton üretim hedefleniyor.

 

TÜRKİYE’DE 427 BALIK ÇİFTLİĞİ VAR

Bölgede faaliyet gösteren diğer firmaların referans gösterildiği CED raporunda, balık çiftliklerinin ülke ekonomisine dikkat çekildiği görüldü. Bakanlık raporunda şu ifadeler yer aldı: “Türkiye’de ilk olarak deniz balıkları kuluçkahanesi 1984 yılında kurulmuştur.

Yavru üretimi özellikle 2000’li yıllardan sonra hızla artış göstermiş, 2000 yılında 29

milyon adet iken, 2016 yıllında bu rakamın 350 milyon adet çipura ve levrek

olarak gerçekleşmiştir. Türkiye’de günümüzde 427 adet faal durumda ruhsatlı

deniz balıkları yetiştiriciliği yapan ağ kafes işletmesi bulunmaktadır. 1000 ton

kapasiteye sahip işletme sayısı ise 80 adettir. Bu tesislerin tamamına yakını İzmir ve

Muğla illerinde yer alan ağ kafes tesisleridir”.

KIYILARI KORUMA ÇAĞRISI

Anamur Çevre Platformu konuyla ilgili ilk tepki veren kuruluş oldu. Platform, “6’sı yetmemiş gibi, şimdi de 7. balık çiftliğiyle geliyorlar Anamur sahillerine. Denizimizi ve kıyılarımızı korumak için yine hak arama mücadelesi yapmak zorunda kalacağız!” mesajı verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA