KADINLAR EŞİT TEMSİL İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR EŞİT TEMSİL İSTİYOR!


 

Mersinli kadın muhtarlar seçme ve seçilme hakkının 86’ıncı yıl dönümünü hep birlikte kutladı. KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer toplantıda, eşit temsil için daha fazla çalışma yapacaklarını söyledi.

Gizem Ekici

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Mersin Şubesi, 26 Ekim 1933 tarihinde Türkiye'de kadınlara köy ihtiyar heyetlerine ve muhtarlığa seçme ile seçilme hakkı verilmesini Mersinli kadın muhtarlar ile kutladı.

Mersin Teniz, Yelken ve Yüzme Kulübü’nde gerçekleşen toplantıya; KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, İlçe Hizmetleri ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Merkez İlçeleri Şube Müdürü Ceren Derkuş, KA.DER Mersin Şube Başkanı Aysu Zeka ve Mersin’in kadın muhtarları katıldı.

“HEDEF EŞİT TEMSİL”

Kadınların muhtar seçilme hakkının elde edildiği 86’ıncı yıl dönümünde kadın muhtarlara hitap eden KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, “Aday tanıtım toplantılarında ‘Muhtar Olmak için Erkek Olmak Şart mı?’ dedik. Böylece Mersin’de, Türkiye kadın muhtar temsil oranı üzerine çıkmış bulunuyoruz. Yeter mi? Yetmez. Önümüzdeki seçimlerde de, daha çok çalışarak kadın muhtar sayısını artırmaya devam edeceğiz. Hedef eşit temsil” diye seslendi. Kadın adaylara oy veren mahalle sakinlerine teşekkür eden Dinçer, “Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimimiz olarak önemli bir görevi yerine getiren muhtarlıklarımızda kadın muhtar sayısı artsın, mahallelerimize kadın eli değsin” dedi. Tüm kadın muhtarların seçilme hakkını elde ettikleri günü kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

“EŞİTLİK MAHALLEDE BAŞLAR”

Bugünün muhtarların sorunu kadar, eşit temsile yönelik farkındalık yaratmak içinde bir vesile olduğuna değinen KA.DER Mersin Şube Başkanı Aysu Zeka, “KA.DER’in ‘Eşitlik mahallede başlar’ sloganıyla yürüttüğü farkındalık ve eğitim kampanyasının da etkisiyle yerel seçim öncesinde 685 olan kadın muhtar sayısı 1071’e yükseldi. Tabi bu sayı yetmez daha fazla kadının muhtar adaylığına ilgisini arttıracak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Mersinli tüm kadın muhtarlara belgeleri takdim edildi ve güne özel pasta kesimi yapıldı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA