MERSİN’İN GİRİŞİMCİLİK ELÇİSİ AYŞE TOSUN OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İN GİRİŞİMCİLİK ELÇİSİ AYŞE TOSUN OLDU


 

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi – Girişim Limanı gönüllüsü ve MEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ayşe Tosun, Girişimcilik Vakfı tarafından girişimcilik kültürünü üniversite öğrencileri arasında yaygınlaştırması nedeniyle Mersin'in Girişimcilik Elçisi seçildi.

113 bin üniversite öğrencisi arasından 6 aşamalı programı geçen Tosun, Türkiye genelinde seçilen 48 kişi arasında yer aldı. Girişimcileri, iş insanları ve fikir önderleri tarafından kurulan vakfın bursiyeri olan Tosun, iş dünyasından aldıkları eğitimlerle girişimcilik elçisi olacak.

Kurucuları arasında Ali Sabancı, Sina Afra, Ümit Boyner, Faruk Eczacıbaşı, Şebnem Kalyoncu Ünlü gibi isimlerin yer aldığı vakıf öncülüğünde Tosun, hem arkadaşlarına yol gösterecek hem de iş dünyasının deneyimlerinden yararlanacak.

Girişimcilik Vakfı’nın girişimci gençlerden ilham almak için kurulduğunu, bir yıl boyunca seçilen öğrencilerin destekleneceğini kaydeden Tosun, “Ülkemizde büyük bir genç nüfusa sahibiz ve bu genç nüfusun girişimci olması adına doğru yönlendirilmesi, desteklenmesi ve güçlendirilmesi büyük bir öneme sahip. Üniversitemiz girişimcilik alanındaki çalışmalarını benimde gönüllüsü olduğum Girişim Limanı isimli genç girişimcilik merkezi ile büyük bir özveri ve vizyonla sürdürüyor. Bu da benim gibi gençler için büyük bir fırsat. Gelecekte de girişimciliğin gençler arasında yaygınlaşması için çalışmaların içerisinde olmayı planlıyorum.’’

Tosun ve tüm bursiyerler İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Google kampüsünü ziyaret edecek ve kura ile belirlenen bursiyerlerin de yıl içerisinde Berlin’de gerçekleşecek Dünya Ekonomik Formuna ya da San Francisco’da Google kampüsünü ziyaret etme şansını bulacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA