“DENEMEKTEN KORKMAYIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DENEMEKTEN KORKMAYIN”


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde birçok farklı branşta hizmet veren spor kursundan biri olan voleybolda eğitim alan Eda Say, şu an Galatasaray kadın voleybol takımının alt yapısında oynuyor.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ve birçok genç sporcunun yetiştirilmesinde önemli bir rol oynayan spor kurslarda, voleyboldan futbola, tenisten yüzmeye kadar birçok farklı branşta eğitim veriliyor.

Büyükşehir’in voleybol kursunda eğitim alan Eda Say, kurslarda yetişen başarılı sporculardan biri olarak dikkat çekiyor. Galatasaray kadın voleybol takımının alt yapısında oynayan 17 yaşındaki Eda, kariyerinde önemli adımlar atıyor. Büyükşehir’in voleybol kursuna 13 yaşındayken başlayan Eda, üç yıl boyunca kursa giderek, Galatasaray’ın kapılarını aralayan eğitimi burada aldı.

“KURSTA DİSİPLİNİ VE SORUMLULUĞU ÖĞRENDİM”

Kursa başlama sürecini anlatan Eda Say, “Televizyonda voleybol maçına denk geldim ve voleybolu tanıdım. Sonra kulüp aramaya başladım. Ortaokulda bir öğretmenime de danışmıştım. Kendisi bir broşürde Büyükşehir Belediyesi’nin voleybol kursunu görmüş. Numarayı alıp bana vermişti. Ben de kursa başladım. Kursta üç yılım geçti. Tabi voleybol kursundaki son senemde çok çalıştım. Murat Oğuz hocam birkaç kulüple konuştu ve denemelere geldim” dedi.

Kursta yaşadığı deneyimleri anlatan Eda, “Çok iyi arkadaşlarım oldu, çevre kazandım. En önemlisi disiplini ve sorumluluğu öğrendim. Şu an Galatasaray’ın altyapısında oynuyorum. 2018 Ekim’de başladım. A takımımız Sultanlar Ligi’nde mücadele ediyor” şeklinde konuştu.

“BİRÇOK GENÇ BU SAYEDE VOLEYBOLU TANIDI”

2019 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda  final oynayan ve ikinci olan  A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarısı hakkında da konuşan Eda Say, Filenin Sultanları’nın yaşattığı heyecandan bahsederek, “Gerçekten inanılmaz bir duygu yaşattılar. Çok heyecanla takip ettim. Birçok genç bu sayede voleybolu tanıdı” ifadelerini kullandı.

Altyapıya çok önem verilmese de Türkiye’de voleybolun gelişmiş sporlardan biri olduğunu ifade eden Eda Say,  voleybolda başarılı olmak için yaptıklarını anlattı ve “Çok çalışıyorum, en önemlisi asla pes etmiyorum. İdmanım olmadığı günlerde bile fitness yapıyorum” şeklinde konuştu.  Galatasaray’da oynamanın çok güzel bir duygu olduğunu ve kariyeri açsından önemli bir yerde bulunduğunu belirten Eda Say, “Çok iyi antrenör kadromuz var. Kendimi geliştirmem için imkanlarım bol. Burada çok önemli deneyimler yaşıyorum.  Türkiye’ye hizmet etmek adına A milli takımımızda kendimi görmeyi çok isterim. Voleybolu meslek olarak yapmak istiyorum”  dedi.

Kursta kendisine destek olan başta hocaları olmak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne kendisine sunulan imkanlardan dolayı teşekkür eden Eda Say, Mersin’e ve spora başlamak isteyen gençlere mesaj göndererek şunları söyledi:

“Hayatınızı monoton yaşamaktansa spora adım atın, denemekten korkmayın. Ne kadar çok inanır ve çalışırsanız o kadar başarılı olursunuz. Ben hayallerimin peşinden gittim ve başarılı bir sporcu olmak için çok çalıştım. Çalışmaya devam ediyorum. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA