TOROS GÜBRE ZEHİR Mİ SAÇIYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROS GÜBRE ZEHİR Mİ SAÇIYOR?


 

Belirli aralıklarla bacasından çıkan sarı dumanlar nedeniyle korkuya neden olan Toros Gübre Fabrikası’nın zehir saçtığı iddiaları sosyal medyada gündem oldu!

HEDİYE EROĞLU

Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu’nun çatı şirket olan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Mersin Fabrikası’nda Belirli aralıklarla bacasından çıkan sarı dumanlar kentte korkuya neden oldu. Toros Gübre Fabrikası’nın zehir saçtığı iddiaları sosyal medyada gündeme otururken fabrikadan yine bir açıklama yapılmadı.

Toplam kurulu üretim kapasitesi ve pazar payı itibariyle Türkiye’nin en büyük gübre üreticisi konumunda olan Toros Gübre Fabrikası’nın konuyla ilgili açıklama yapmaması tepkileri arttırdı.

“ZEHİRLİ DUMAN SALINIMI YAPTI”

Sosyal medyadan yayınlanan fotoğraflarda fabrika bacasından yükselen farklı sarı renkteki duman ‘zehir’ olarak yorumlandı. Bazı vatandaşlar, “Toros Gübre zehir saçıyor” paylaşımları yaparken, bazı vatandaşlar ise, “Dış ülkelerin Türkiye’ye gaz bombası atmasına gerek yok kendi kendimizi zehirliyoruz.. Devlet nerede? Ölüyoruz”, “Mezitli bile kokuyor fabrika atıklarıyla sabah balkona temiz hava almak umuduyla çıkıyorsun sodyum sülfür kokusuyla geri içeri kaçıyorsun”, “Bu denetleyiciler ne iş yapar mesaide gören var mı?”, “Yetkililer hep es geçiyor bu fabrikayı nedense”, “Genelde gece kimse görmesin diye veriliyor zararlı gaz ve bakım geceden yapılıyordu, 2 dönem ayrı ayrı çalıştım orada, o duman cam gübresinden amonyak yakıldığında çıkıyor, çok etkili ve zehirli gaz, birde şimdi çalışıyor mu bilmiyorum

sülfat sülfirik asit en tehlikeli zararlı atık maddesi olan bölüm bir arıza veya bakım gerektiren durumdan çıkıyordur o gaz” yorumları dikkat çekti.

EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI ARASINDA

Temelleri 1974 yılında atılan ve odağında tarımsal faaliyetlerin yer aldığı çok sayıda ürün ve hizmet bünyesinde bulunduran Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Toros Tarım, 2018'de Ceyhan, Mersin ve Samsun fabrikalarında yüzde 86 kapasite kullanımıyla 1 milyon 603 bin 702 ton gübre üretti.

Fabrikalarında ürettiği amonyum nitrat (AN), kalsiyum amonyum nitrat (CAN), damonyum fosfat (DAP) ve kompoze (NPK) gübrelere ek olarak, organomneral ve suda eryeblen özel gübrelerin de üretim ve satışını gerçekleştiren şirket, İstanbul Sanayi Odası tarafından 2018 yılı için açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu içinde 70’nc sırada yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA