“MERSİN’DE GÖÇMENLERE YÖNELİK VERİLEN SAĞLIK HİZMETLERİ ÜST DÜZEYDE” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’DE GÖÇMENLERE YÖNELİK VERİLEN SAĞLIK HİZMETLERİ ÜST DÜZEYDE”


 

Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Sağlık Bakanlığı tarafından 2016 yılı sonunda hayata geçirilen SIHHAT Projesi kapsamında Mersin’de verilen hizmetleri yerinde inceledi.

Haber Merkezi

Çömçe ziyaret kapsamında; Tarsus, Erdemli ve Toroslar ilçelerinde bulunan Göçmen Sağlığı Merkezi, yeni hizmete giren sağlık kompleksi ve aile sağlığı merkezlerini inceledi. Çömçe’ye; İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, Hukuk ve Mevzuat Daire Başkanı Halil Şen, SIHHAT Projesi Koordinatörü Dr. Yasin Han, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Salime Özbay, Başkan Yardımcısı Feyzullah Kuttur ve ilçe sağlık müdürleri eşlik etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Suriye’de baş gösteren iç karışıklık sonrasında ülkemize gelerek geçici koruma altına alınan Suriyelilerin sağlık alanında ihtiyaçlarının karşılanması için Sağlık Bakanlığının çok önemli adımlar attığını söyleyerek “2011 yılından bu güne yaklaşık 4 milyon Suriyeli ülkemizde geçici koruma altına alındı. Resmi rakamlara göre ilimizde de yaklaşık 210 bin civarında Suriyeli bulunmakta. Bu insanların sağlık alanında ihtiyaçlarını karşılamak için Bakanlığımız ve bizler yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bakanlığımız göçmenlere yönelik sağlık hizmetlerinin koordinasyonu sağlamak için 2016 yılı sonunda SIHHAT Projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda ilimizde Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı ilçelerimizde Göçmen Sağlığı Merkezleri oluşturduk. Bu merkezlerde görev yapacak Suriyeli sağlık personelinin uyum eğitimlerini vererek kendi vatandaşlarına hizmet vermelerini sağladık” dedi.

“MERSİN’DE GÖÇMENLERE YÖNELİK VERİLEN SAĞLIK HİZMETLERİ ÜST DÜZEYDE”

Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Muhammet Çömçe ise ziyaret esnasında edindiği izlenimlerin memnuniyet verici olduğunu belirterek “SIHHAT Projesi ile geçici koruma altına alınan göçmenlere yönelik çalışmaları tek çatı altında topladık. Projenin uluslar arası paydaşları ile birlikte başarılı çalışmalara imza attık. Önemli bir göçmen nüfusa sahip Mersin ziyaretimde sağlık alt yapısı ve verilen hizmetlerin iyi bir organizasyon ve koordinasyonuna sahip olduğunu gördüm. Çalışmalarından dolayı başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere emeği geçen mesai arkadaşlarını tebrik ediyorum” ifadesinde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA