UTANÇ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UTANÇ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR!


 

Mersin için utanç davalarından biri olan öz babası F.Ö’nün yıllarca cinsel istismarına maruz kalan 15 yaşındaki N.Ö’nün davasında ikinci duruşma görüldü. Savcı en ağır cezayı isterken N.Ö’nün avukatı Semra Kabasakal da iyi hal indirimi uygulanmaması için çağrı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

Tarsus’ta öz babası F. Ö, tarafından 6 yıl boylunca cinsel istismara maruz kalan şuanda 15 yaşında olan N.Ö’nün davasının ikinci duruşması Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme öncesi Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) davaya müdahil olmak için dilekçe verdi. UCİM’in müdahilliği kabul edilirken, bu karar UCİM’in diğer davalara katılabilmesi adına önemli bir kazanım olarak yorumlandı.

SAVCI EN AĞIR CEZAYI İSTEDİ

Davada ise savcı esas hakkındaki mütalaasını vererek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Savcılık makamı, suçun, hem cinsel istismarın zincirleme olması, hem de mağdurun hürriyetinden alı konulması kapsamında değerlendirilmesini cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanık F.Ö’nün tutukluluğunun devamına karar vererek, karar duruşması için davayı 13 Kasım 2019 tarihine erteledi.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMASIN!

Ailenin ve UCİM’in avukatı olan Semra Kabasakal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sanığın için en ağrı şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyleyerek, bu yönde bir karar çıkmasını beklediklerini belirtti.

Ayrıca iyi hal uygulanmamasını istediklerini de dile getiren Kabasakal, “Karşı taraf bir sonraki duruşmada savcının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma verecek. Ancak bu duruşmanın karar duruşması olmasını bekliyoruz. Adalete güveniyoruz” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA