İSTEMİYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTEMİYORUZ!


 

Karaduvar’da eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlunun yapmak istediği polipropilen (plastik) tesisine çevreciler ve halktan “İstemiyoruz” tepkisi gelmeye devam ediyor!

GİZEM EKİCİ

Akdeniz İlçesi’nde Karaduvar Mahallesi'ne eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlunun yapmak istediği polipropilen (plastik) tesisine tepkiler artarak devam ediyor.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED ) üyeleri, Mahalle Muhtarı Fikret Altan ile birlikte Mersin Gazetecileri Cemiyeti'nde (MGC) bir basın açıklaması yaparak, hükümete seslerini duyma çağrısı yaptılar.

KİRLİ YATIRIMLARIN ADRESİ MERSİN OLUYOR!

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan yaptığı açıklamada, Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali, balık çiftlikleri, Taşucu Tersanesi gibi kirli yatırımlara ek olarak plânsız ve çevresel değerler göz ardı edilerek yeni kirletici yatırımlara devam edildiğini söyledi.

Mersin'in Türkiye hava kirliliği sıralamasında 3’üncü sırada olduğunu hatırlatan Aslan "Hava kirliliğini önleyici tedbirlerin alınması gerekirken şimdi havayı suyu ve toprağı kirletecek Karaduvar'da yılda 500 bin ton plastiğin hammaddesini üretecek olan polipropilen tesisi kurulum planları yapılmaktadır. Karaduvar'da petrol dolum tesisleri, Akgübre Fabrikası, yakınında ise Kromsan ve soda fabrikaları gibi kirleticiler mevcuttur" dedi.

“POLİPROPİLEN TESİSİ PROJESİ BİLİMSEL VE HUKUKİ DEĞİL”

Karaduvar'da yapımı planlanan polipropilen tesisi projesi bilimsel ve hukuki olmadığın öne süren Aslan, "Tesisinin işletme aşamasında atmosfere yayacağı ağır ve zehirli gazlar toprağı, havayı ve suyu kirletecektir. Ayrıca tesisin soğutulması işin kullanılacak yeraltı suları zamanla toprakların çoraklaşmasına ve dolayısıyla halkın geçim kaynağı olan tarımın ve balıkçılığın bitmesine  ve halkın sağlığının bozulmasına neden olacaktır. Karaduvar'da yaşanacak olan bütün olumsuzluklardan Mersin halkı da çok etkilenecektir. Karaduvar polipropilen tesisi 'Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir, Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin görevidir" şeklindeki Anayasanın 56 maddesine aykırıdır" ifadelerini kullandı.

MAHALLE HALKI PROJEYE KARŞI!

Projeye Karaduvar ve Mersin halkı karşı olduğunu vurgulayan Başkan Aslan şöyle devam etti: "Yaşam alanlarımıza ve sağlığımıza zarar verecek olan projenin yapılmasını istemiyoruz.Mersin halkı zehir solumak istemiyor. Yetkililerin Mersin halkının taleplerini yerine getirerek projeyi durdurmalıdır. Bizler tesisin yapılmaması için yasal ve demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Yaşam hakkımızı ve çocuklarımızın geleceğini korumak için herkesi Karaduvar Polipropilen tesisine karşı mücadele etmeye davet ediyoruz."

“GEÇİM KAYNAKLARIMIZ YOK OLUR”

Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan ise mahallelerindeki sanayi tesisleri ile ilgili yıllardır sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. “Şimdi de mahallelerine polipropilen tesisi yapılacağını anlatan Altan "Havamız, toprağımız zaten kirli. Bölgede yaşayan insanlar olarak sanayiye karşı bir toplum değiliz. Mutlaka yatırımların yapılması gerekiyor. Biz sanayiye karşı değiliz ancak havamızın suyumuzun toprağımızın kirletilmesine karşıyız. Orada yaşıyoruz. Tarımla, balıkçılıkla uğraşan insanlarız. Geçim kaynaklarımızın elimizden alınmasını istemiyoruz. Dolayısıyla tesislerin orada kurulmasına, özellikle insan yaşamının birebir etkilendiği bir alana yapılmasına karşıyız”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA