KKTC İLE ANAMUR İLİŞKİLERİ GELİŞİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KKTC İLE ANAMUR İLİŞKİLERİ GELİŞİYOR


 

Anamur ile KKTC’nin görünür bir şekilde ve neredeyse elleriyle dokunacak mesafede olduğunu ifade eden Başbakan Tatar, birlikte çalışarak hem ilişkileri hem gönül bağını birleştireceklerini kaydetti.

Haber Merkezi

Mersin’in Anamur İlçesi’nde bu yıl 6. sı gerçekleştirilen Tarım ve Gıda Fuarına katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Anamur’da Kıbrıs için önem arz eden çalışmaları da yerinde inceledi.

İlk olarak yeni inşa edilen 50 metre genişlik ve 350 metre uzunluktaki Anamur İskelesini gezen Tatar’a KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Mersin Ticaret Odası Başkanı Ayhan Kızıltan  KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan da eşlik etti

Burada verdiği mesajda Anamur’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için olan önemine vurgu yapan Tatar; “Karşıda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, biliyorsunuz suyumuzda gitmiştir oraya. Sadrazamköy ve Geçitköyün karşısındayız. Dolayısıyla bu iskele inşası ile inşallah ileride feribot ve gemi seferlerinin de KKTC’ne düzenlemek sureti ile bölge halkının ve gelen turistlerin Kuzey Kıbrıs’a, Kuzey Kıbrıs’tan da karşılıklı olarak buraya gelip gitmeleri sağlanacaktır. Hem ticaret, hem turizm karşılıklı olarak hem Anamur’a hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine faydalı olacaktır” dedi.

GÖZLER AKDENİZ’İN DOĞAL ZENGİNLİKLERİNDE

Bölgedeki hidrokarbon zenginlikleri hakkında da konuşan Tatar, “Doğu Akdeniz’de petrolgaz, hidrokarbon arayışları var. Türk hükümetinin bir takım mücadelesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile yapılan anlaşmalar, dolayısıyla bu denizlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha buradan müşade ediyoruz. Çünkü göl gibi esasında baktığımızda… Özellikle kış aylarında hava net olduğunda, dağları çok yakın görüyoruz. Toros dağlarını, sizde buradan Beşparmakları, dolayısıyla bu kadar yakınız” dedi. 

“ALAKÖPRÜ BARAJI KKTC’DE, HEM EKONİK REFAH HEM DE GELİŞİM SAĞLAYACAK”

Başbakan Tatar, daha sonra ülkesine su temin eden Alaköprü Barajını gezdi. Burada DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın Başbakan Ersin Tatar’a Barajın kapasitesi ve içme ve sulama havzası hakkında genel bilgiler verdi.

Oradan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği resepsiyona katılan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, üstün bir teknoloji ve mühendislik ürünü olan Alaköprü Barajı ile yılda 75 milyon metreküp suyun KKTC’ye Yeşilköy barajına aktarılması ile KKTC’nin hem ekonomisini hem de yaşamını geliştirme imkanı bulduğunu atardı.

Tatar, asrın projesi ile yerlerinden tahliye edilen Akine Ormancık ve Sarıağaç mahalle sakinlerine de teşekkür etti.

“MUZ YETİŞTİRİCİLİĞİNİ KKTC’DE DE GELİŞTİRECEĞİZ”

Anamur ile KKTC'nin görünür bir şekilde ve neredeyse elleriyle dokunacak mesafede olduğunu ifade eden Tatar, birlikte çalışarak hem ilişkileri hem gönül bağını birleştireceklerini kaydetti.

"Ne mutlu bize ki Türk evladıyız" diyen Tatar, KKTC'de huzur içinde yaşamalarının Türkiye Cumhuriyeti ile  sağlıklı ilişkilere bağlı olduğunu, bu yüzden bu tür ziyaretlerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi ve örnek olması temennisinde bulundu.

Tatar, “Yakın ilişkileri geliştireceğiz. Daha güzel günler bizi bekliyor, birlikte çalışarak daha güzel günlere ulaşacağız. Türkiye bizi yıllarca ezilmekten kurtardı, şimdi devletimiz bayrağımız altında huzur içinde yaşıyoruz. Her alanda çalışarak daha da gelişeceğiz. Turizm, yüksek öğrenim, tarım sektöründe çalışmalarımızı işbirliklerimizi gelişeceğiz" diye konuştu.

Anamur'daki muz yetiştiriciliğini ülkede de geliştireceklerini ifade eden Tatar, "sizden de destek alarak muz yetiştiriciliğini KKTC'de geliştirip karşılıklı iş potansiyellerini artırmalıyız. Bu alanda bıkmadan usanmadan çalışacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Tatar ve oda yetkilileri karşılıklı hediye teatisinde bulundu.

Resepsiyonda Kıbrıs ve Kore gazileri ile de bir araya gelen Tatar, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nın önünde kurulan Yörük çadırında kadınların kendisine ikram ettiği gözleme ve ayranı da kabul ederek, fuarın yapılacağı Şehit Atanur Bal Pazarına kadar düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA