TARİHİ KEŞFE BAKANLIK KAYITSIZ KALMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARİHİ KEŞFE BAKANLIK KAYITSIZ KALMADI


 

Kültür ve Turizm Bakanlığı:

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mersin’in Mezitli ilçesinde tarihi 3 bin 500 yıl öncesine dayanan Soli- Pompeipolis Antik Kenti'nde astroloji biliminin kurucusu, matematikçi Aratos’un anıt mezarının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu haberlerini yalanladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1’inci derece sit alanı içerisinde kalan ve ve ilgili parselin bir kısmında üzeri otlarla kaplı bir tepecik görünümünde olan silindir biçimli astroloji biliminin kurucusu, matematikçi Aratos’un anıt mezarının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu şeklinde basın yayın kuruluşlarında yer alan haberleri yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bakanlığımız bu kültürel mirasın kazı ve yüzey araştırmalarıyla ortaya çıkarılması, restorasyonunun yapılarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Soli-Pompeipolis’te de gerekli çalışmaları yapmaktadır ve yapacaktır. 1999 yılından günümüze sürdürülen Soli-Pompeipolis Antik Kenti kazıları ile Neolitik dönem tabakalarının yanı sıra Arkaik döneme ait bir megaron yapısı, Roma dönemine ait sütunlu cadde, tiyatro, hamam ve antik liman kalıntıları ortaya çıkarılmaktadır. 2004-2019 yılları arasında Soli-Pompeipolis kazıları için Bakanlığımız bütçesinden ödenek aktarılmış olup, antik kentin sınırları içerisinde kalan Aratos’un anıt mezarının da ortaya çıkarılması amacıyla Bakanlığımızca gerekli çalışmalar yapılacaktır” denildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA