MECLİSİN İŞİ GÜCÜ İMAR DEĞİŞİKLİĞİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSİN İŞİ GÜCÜ İMAR DEĞİŞİKLİĞİ!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündem maddelerinin çoğunluğunu imar değişikliği taleplerinin oluşturmasına Meclis’ten de tepki geldi!

Hediye Eroğlu 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2019 yılı Ekim ayı olağan toplantı döneminin 2’inci birleşim toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.  
Toplantıda gündem maddelerini çoğunluğunu imar değişiklikleri talepleri oluştururken bu durum meclis üyelerinin bile tepkisini çekti.
Mecliste ilk söz alan HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi, imar değişikliği taleplerine komisyonlara üye olmayan meclis üyelerinin hakim olmayarak karar vermek zorunda kalmasına tepki gösterdi.  
“Komisyonlar Süpermen gibi, hafta içinde onlarca konu görüşülüyor. Ama biz sadece el kaldırıp indiriyoruz” diyen Tanrıverdi, tepkisini; “Ama neyi kaldırıp indirdiğimizi bilmiyoruz. Toplantıların olduğu hafta bir mekan ayrılsın ve bu konuda yeterli olan uzmanlar orada komisyon dışındaki arkadaşların teknik konularla ilgili bilgilenmesini sağlasınlar. Neye parmak kaldırıp kaldırmayacağımız konusunda bilgi sahibi olabiliriz” diyerek verdi..

YÜZLENCE ZEYTİN AĞACI NE OLACAK?
Örnek olarak Yeşilovacık’taki yol genişletme çalışmalarına onay verilmesini gösteren Tanrıverdi şunları söyledi: “Yeşilovacık’ta yolu genişlettik, ‘orada bir şey yok’ denildi. Ama ben gidip yerinde inceleme yaptım ve yolun kenarında yüzlerce ağaç olduğunu gördüm. Şimdi bu ağaçlar ne olacak? Zeytin ağacı üstelik ve bunların kesilmesi de yasak. Böyle bir alan yaratılırsa bizlere de, komisyon dışındaki arkadaşlar için. Sorularımıza, sorunlarımıza cevap verecek kişiler olsun”. 

“KAMU DA, VATANDAŞ DA SÜREKLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ TALEP EDİYOR”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, “Biz her şeyin mükemmel olması için uğraşıyoruz” diyerek, özellikle kamuoyunun hassasiyetle yaklaştığı imar değişikliği konularına ilişkin hassasiyetini dile getirdi.
Gündem maddelerinin çoğunluğunun imar değişikliğiyle ilgili olmasını eleştiren Seçer, “Türkiye’de belediyeciliğin en büyük temel ve anlaşılmaz sorunlarından bir tanesidir bu mesele. Gelişmiş ülkelerde böyle bir durum olduğunu düşünmüyorum, hatta olmadığını biliyorum. Nazım, çevre, ulaşım ve uygulama planları yapılır ve bu planlara sıkı sıkaya bağlı kalınır. Ama kamu da vatandaş da sürekli bizden imar planı değişikliği talep ediyor. Bunlarda bizi daha dikkatli işimizi yapmaya sevk ediyor. 

“HİÇ MERAK ETMEYİN; HİÇBİR KONU, HİÇ KİMSENİN GÖZÜNDEN KAÇIRILAMAZ”
İmar değişiklikleri ile ilgili özel bir komisyon oluşturdum. Burada meclis üyeleri ve bürokratlar var. Ancak bunu bir daha ileri götürmek istiyorum. Sadece kendi partime mensup üyeleri değil, toplantılarda önem arz eden konularda diğer partilerin meclis üyeleriyle de bir araya gelmemizin daha doğru olduğunu düşünüyorum. 
Örneğin geçtiğimiz günlerde yönetim şeması ile ilgili aşmadığımız konularda bir araya geldik ve anlaşabildik. Bu geleneği sürdürmek zorundayız. Diğer taraftan komisyon çalışmalarını, komisyonun üyesi olmayan meclis üyelerinin izlemesine mani bir durum yok. Ali bey istediği takdirde imar komisyonunun toplantılarına katılabilir. Bundan sonra meclis üyelerine komisyon toplantılarını da göndereceğiz. Önemli konularda ben de komisyon toplantılarına katılarak işi daha da kolaylaştırmak istiyorum. Hiç merak etmeyin; hiçbir konu, hiç kimsenin gözünden kaçırılamaz. Bir yanlış yaparsak bundan döner ve açıkça da söyleriz”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA