YÜKSEK YAPILAR DENETİMSİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YÜKSEK YAPILAR DENETİMSİZ!


 

Artan deprem ve doğal afetler ile gözler yeniden yüksek yapılara çevrilirken, yeni yasal düzenlemelerle ilgili meslek odalarının yetkisiz kaldığı yüksek yapı denetimleri için hayati öneme sahip Yüksek Yapı Yönetmeliği, Mersin’de yine mevzuata takıldı!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında kabul edilmesi beklenen Yüksek Yapılar Yönetmeliği yine mevzuata takıldı!

İlçe belediyeleri ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın talepleri doğrultusunda belediye yönetiminin gündeme getirdiği; yüksek yapılar hakkında ilçe belediyelerinin uygulama farklılıklarının giderilmesi, ilgili kurum ve kurulların yüksek yapıların tasarım, yapım ve denetim aşamalarında ki görev yetki ve yöntemlerini belirleyerek yönetmelik teklifinin, komisyonlardaki görüşmelerinde, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklere istinaden hazırlanan teklifin yeniden düzenlenmesi gerektiği ortaya çıktı. Bu nedenle ilgi komisyonlar teklifin idareye iadesine oy birliğiyle karar verdi. Mecliste bu kararı oy birliğiyle kabul ederek, kentin yıllardır denetimsiz olan yüksek yapılarının kaderini belirsizliğe bırakılmasını kabul etmekten başka bir şey yapamadı.

Mecliste komisyonlara havale edilen konuların görüşmelerine; Mersin Büyükşehir Belediyesi Yüksek Yapılar Yönetmeliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi teklifi oldu. Komisyonlar konuyla ilgili teklifin yeniden düzenlenmesi için idareye iade edilmesine karar verdi.

“MESLEK ODALARI YETKİSİZ, BU YÜZDEN BELEDİYE YÖNETMELİĞİ HAYATİ ÖNEME SAHİP”

Ancak gazetemiz Temmuz ayında konuyu gündeme taşıyarak, uzmanların bu konuda acilen harekete geçilmesi çağrısını sütunlarına taşımış ve yetkilileri göreve çağırmıştı.

Mimarlar Odası Mersin Şubesi Üst Kurul Delegesi Abdullah Yılmaz, gazetemize yaptığı değerlendirmede, Mersin’de yaşanabilecek tehlikelere dikkat çekerek, “Mersin’de felaketler yaşamamız her an söz konusu” uyarısı yapmıştı.

İlgili meslek odalarının yasal değişiklikler nedeniyle yüksek yapılar üzerinde denetim gerçekleştiremediğine dikkat çeken Yılmaz, bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’nin yüksek Yapılar Yönetmeliği’nin hayati önem sahip olduğunu vurgulamıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA