“AKKUYU TURU ÇERNOBİL TURU’NA DÖNMESİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKKUYU TURU ÇERNOBİL TURU’NA DÖNMESİN”


 

Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Mersin Şubesi, 22 Ekim’de gazeteciler için düzenlenecek Akkuyu Nükleer Güç Santrali gezisine tepki gösterdi. NKP Dönem Sözcüsü Emre Üresin yaptığı açıklamada, nükleer güç santrali gezisi programının son zamanların turistik turu olan Çernobil Tur’larını anımsattığını belirtti.

Gizem Ekici

Tamamlandığı zaman “Türkiye’nin ilk Nükleer Santrali” unvanını alacak olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde inşaat sürerken, nükleer karşıtlarının mücadelesi de devam ediyor. Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Mersin Şubesi, 22 Ekim’de gazeteciler için düzenlenecek Akkuyu Nükleer Güç Santrali gezisine tepki gösterdi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen açıklamaya platform üyesi çok sayıda bileşenin temsilcisi katılım gösterdi.  NKP Dönem Sözcüsü Emre Üresin burada yaptığı basın açıklamasında, gazetecilere çevre duyarlılığı vurgusu yaptı.

“ÇATLAKLAR, YOK OLAN ORMANLAR, BETONA DÖNÜŞEN KOY GÖSTERİLMEYECEK”

Gezinin inşaat alanında iki kere oluşmuş çatlağın sıvasının, yok edilen ormanın, betona çevrilen koyun gösterilmeyeceğini belirten Üresin konuşmasının devamında; “Santralin daha faaliyete geçmeden yarattığı çevre kirliliğini, Büyükeceli köylülerinin isyanını anlatmayacaklar. Kanalizasyon altyapı sistemi olmayan, bütün atıkların Çağlayık Deresine bırakıldığını, derenin kanalizasyon sistemi gibi kullanıldığını, inşaat sahasında patlatılan dinamitlerden kaynaklı Büyükeceli üzerine yağan toz bulutunu; kısaca Büyükeceli'nin daha şimdiden bu yükü kaldıramadığından söz etmeyecekler” sözlerine yer verdi.

“YENİLECEK YEMEK SON RADYASYONSUZ YEMEK OLUR”

Programda planlanan öğle yemeğinin radyasyonsuz yenebilecek son salatalar ve yemekler olduğunu vurgulayan Üresin; “Kaybedeceklerimizin sadece küçük bir parçası o yemekler” dedi. Gelecek nesillere yaşanabilir ve temiz bir dünya bırakmaya mecburuz diyen Üresin; “Henüz hayata merhaba dememiş bebeklere karşı sorumluyuz. Bahar geldiğinde açacak badem çiçeğine karşı sorumluyuz. Yavrularını büyütmeye çalışan anne kediye karşı sorumluyuz. Gökyüzünde kanat çırpan serçe kuşuna karşı sorumluyuz. Oranının en eski sakinlerinden olan Foklara karşı sorumluyuz. Mersin halkına karşı ve tüm Doğu Akdeniz kıyısında yaşayan insanlara karşı sorumluyuz ve bu güzel ülkenin ülkemizin dağına, taşına, ağacına ve her bir yurttaşına karşı sorumluyuz” şeklinde konuştu.

“BASINI ÇEVREDEN YANA OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Konuşmasında basın mensuplarına seslenen Üresin, basın emekçilerini bu nükleer güzellemeye ortak olmamaya davet etti. Üresin’in konuşmasını “Nükleer güç santrallerini masum gibi gösteren, inşaatın sorunsuz ve büyük bir özenle yapıldığını anlatan bir masalı dinlemeyeceğinize inancımız sonsuz. Sizleri çevreden yana olmaya, doğanın talanına dur demeye davet ediyoruz. Yemekli Akkuyu Turu Çernobil Turu'na dönmesin” şeklinde sonlandırdı.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA