AKDENİZ’DE GÖZLER İHALELERDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE GÖZLER İHALELERDE!


 

Akdeniz Belediyesi’nde taşıt kiralamalar için onay alan belediye yönetimine meclisten ‘adrese teslim ihale olmasın’ uyarısı geldi! Başkan Gültak ise ihaleleri canlı yayınlayacağını açıklayarak, şeffaf olacaklarını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediyesi’nin oldukça hareketli geçen Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşiminde yönetim ile meclis üyeler arasında yaşanan ‘ihale’ diyalogu dikkat çekti.

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğünün taşıt kiralama talebine ilişkin teklifler Plan ve Bütçe, Çevre ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyonlarında olumlu bulunup kabul edilmesinin ardından, mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

“ADRESE TESLİM İHALELER YAPILIYOR”

Konuyla ilgili meclis toplantısında söz alan CHP’li Meclis üyesi Serhat Servet Dövenci, yönetime şeffaf ihale çağrısı yaptı. Dövenci, “Genellikle bu tür kiralamalarda çok geniş katılım olmalı. Bazı belediyelerde adrese teslim ihaleler yapılıyor. Burada böyle şeyler yapılmayacağını biliyorum ama teknik şartnamede sınırlama yapılmayarak geniş katılım olur ve rekabetçi bir ortam sağlanırsa belediyemiz kazanacaktır” dedi.

“İHALEYİ İPTAL EDERİM”

Bunun üzerine Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, bu yıl içinde iki tane büyük ihalelerinin olacağını ve şeffaflık adına bu ihaleleri canlı yayınlayacaklarını açıkladı. Gültak, “Eğer fiyatlar noktasında geçmişe yönelik veya Mersin, Türkiye ortalamasının üzerinde afaki bir rakam çıkarsa ihaleyi iptal etme yetkim var ve iptal de ederim. Belediyemize aşırı yük getirecek bir ihaleyi kabul etmem. Afaki fiyatlar olmasına izin vermeyecek, geçmişte yapılan eksiklikleri yapmayacağız. İsrafı da önceleyeceğiz. Şeffaf bir ihale yapacağız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Özellikle hem CHP, hem HDP grubunda bütçenin incelenmesi ile ilgili de evrak hazırlattım. Bütçenin durumunu, gelir-gider dengemizi iki grubunda incelemesini istiyorum. Belediyemizin pozisyonunuzu bilip, değerlendirmelerinizi buna göre yaparsanız sevinirim” diye konuştu.

“KENT GİRİŞİNDEKİ KONTROLLER, TRAFİĞE VE KÖTÜ TANITIMA NEDEN OLUYOR”

Dövenci ayrıca, kent giriş-çıkışlarındaki güvenlik noktalarını eleştirerek, Mersin’e yakışmayan bir görüntünün ortaya çıktığını belirterek, Gültak’tan yardım istedi. Dövenci, “Mersin’e giriş çıkışlarda kontroller yapılıyor. Orada bir sıkıntı var. İş çıkış saatlerinde muazzam bir trafik oluyor. 12 Eylül’de böyle bir uygulama vardı, şehir giriş çıkışlarında kontroller yapılıyordu. OHAL dönemlerinde de yapılıyordu ama artık OHAL bitti. Normalde artık bu tür kontrollerin kaldırılması gerekiyor. Bununla ilgili belediye olarak bir karar alabilir miyiz? Yurtdışından gelen misafirlerimiz bu uygulamayı gördüğünde ‘Türkiye’de ne oluyor?’ sorusunu gündeme getiriyor. Bu benim şahsi önerim” dedi.

Başkan Gültak da, konuyla ilgili  Emniyet Müdürlüğü ile konuşu görüşeceğini söyleyerek, “Daha olumlu hale getirmeye çalışalım kente girişi” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA