DEREYE SIFIR İMAR YANLIŞI TEKRARLANMAYACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEREYE SIFIR İMAR YANLIŞI TEKRARLANMAYACAK!


 

Büyükşehir Belediyesi’nin Burhanettin Kocamaz döneminde Müftü Deresi kıyısını kentsel dönüşüm alanı olarak işaretlemesi ile yaşanan mağduriyet, kararın iptaliyle sona erdi.

Toroslar bölgesi sınırlarında dereye sıfır yapılara imar verilmesini eleştiren Başkan Vahap Seçer, aynı hatalara düşülmemesi için belediyelerin ortak hareket edeceğini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018 yılında dönemin belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın teklifi ile Yenişehir ilçesinin 1/5 bin ölçekli Nazım imar Planı’nda Müftü Deresi kıyısında bulunan alanlar kentsel dönüşüm alanı olarak işaretlendi.

Her yağışta yürekleri ağızlara getiren dere civarında ıslah ve çevre düzenlemesi için yapılan düzenlemede yol kat edilemezken, bölge sakinleri sahip oldukları gayrimenkullerin satışı ve ipotek göstermede sıkıntılar yaşayarak mağdur oldu.

Bu mağduriyet son yapılan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı toplantısında çözüldü. Vahap Seçer’in teklifi ile meclis, Müftü Deresi kıyısında bulunan alanları kentsel dönüşüm kapsamından çıkardı.

MÜFTÜ DERESİ KIYISINDA MAĞDURİYET SONA ERDİ!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, isim vermeden Kocamz’ı eleştirdi. Seçer, şunları söyledi; “Bu konu önemli. Müftü Deresi kıyısında bulunan alanlar daha kentsel dönüşüm alanı olarak işaretlenmişti. Orada yaşayan insanlar için bu uygulama sorun teşkil ediyor, insanlar gayri menkullerini satamıyor, ipotek veremiyordu.

Öyle bir karar alıyorsunuz, 1/5 binlik planlar ile orayı kentsel dönüşüm alanı olarak işaretliyorsanız bir an önce ne yapmanız gerekiyorsa yapmanız lazım. Dolayısıyla, ‘idare olarak vatandaşları bu şekilde sıkıntıya sokma hakkına sahip değilsiniz’ diye düşündük. Bu demek değildir ki; orada bazı tedbirler alınmayacak.

“TOROSLAR’DA DEREYE SIFIR YAPILARA İMARLAR VERİLMİŞ”

Özellikle Müftü Deresi’nin kuzey bölgesinde, Yenişehir ve Toroslar Belediyesi’ni ilgilendiren bölümlerde bundan sonra bazı kentsel estetik, imar bütünlüğü açısından sorunlar teşkil etmeyecek bir yapılanma yapmak lazım. Bunun da tedbirini alacağız. Çünkü daha önce hatalar yapılmış, neredeyse dereye sıfır yapılara imarlar verilmiş. Özellikle Toroslar bölgesinde bunu görebiliriz. Aynı hataları yapmama adına eşgüdümlü bir şekilde çalışma yapacağız. Bu alanı artık 1/5 binlikte Kentsel Değişim ve Dönüşüm Alanı olarak işaretlenmesinden çıkartıyoruz” dedi.

Başkan Seçer’in konuşmasının ardından Müftü Deresi kıyısındaki alanın Kentsel Değişim ve Dönüşüm Alanı olarak işaretlenmesi kararı oy birliğiyle karar verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA