AKDENİZ’DE SİYASET HİZMETİ TIKAYACAK MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE SİYASET HİZMETİ TIKAYACAK MI?


 

Yıllardır hizmete aç Akdeniz’de belediye meclis üyeleri arasındaki savaş, ayrımcılık, siyaset, baskı ve dikta tartışmaları “Akdeniz’de siyaset hizmeti tıkayacak mı?” sorusunu gündeme getirdi!

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi belediye salonunda yapıldı. 
MHP’li bir belediye meclis üyesinin askerlik şubesine giderek Barış Pınarı Harekatı’na destek için dilekçe vereceğini açıklayıp, CHP, MHP ve AKP’ye destek çağrısı yapması ile HDP7den tepki geldi. 

HDP’DEN AYRIMCILIK TEPKİSİ: “HUZURSUZLUK HİZMETE YANSIR”
HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi, mecliste yapılan ayrımcılığa ve siyasete tepki göstererek, “Biz burada Mersin’e, Mersin halkına hizmet üretiyoruz. Tartışılması gereken bir çok gündem maddesi oyçokluğu ile geçti. Belediye hizmetlerinin halka sunulmasında grup olarak; engel olunmaması, böyle bir izlenim yaratılmaması adına çok büyük özen göstermekteyiz. Uyum içinde bu hizmetlerin götürülmesi gerektiğinin altını çizmeye çalıştık.
Ancak siyasi görüşlerin meclise getirilip empoze edilmeye çalışılması hatalıdır, yanlıştır. Bu empozenin sonucunda bazı sıkıntıların beraber yaşanacağını, hizmet götürmemede de bunun yansıtılacağını, bir takım huzursuzlukların olacağını göreceğiz. 

“DİKTAYA KARŞI DURUŞUMUZ NETTİR”
Siz de hep altını çiziyor; ‘Biz kardeşiz, birbirimizden farkımız yok’ diyorsunuz ama ne yazık ki meclislerimizde bu ayrımcılığın izlenimlerini görüyoruz. Şuanda da gördük. Ayrım yapmıyoruz denilse de özün de var. Bu ayrımcılığın bir göstergesi de dün ki Büyükşehir meclisinde görüldü. Yapmayın, etmeyin. Bu kentin, bu ülkenin birleştiriciliğe, beraber hareket etmeye, demokrasiye, barışa ihtiyacı var. Siz savaş diyor alkışlıyorsunuz, biz hayır barış diyoruz. Bunda aykırı bir şey yok. Bizi, sizin gibi düşünmeye zorlanmamız demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin, örgütlenmelerin tamamıyla ortadan kaldırılması demektir. Böyle bir zemine meydan vermeyelim. Kelimeler seçilirken, hitap ederken özenli olunmasını istiyoruz. Kimseye karşı bir önyargımız yoktur, olmadı. Bunu pratiğini de 6 aydır gördünüz, her türlü kolaylığı kendi içimizde tartışarak sağlamaya çalıştık. Koşullar ne olursa olsun bunu yapmaya da devam edeceğiz. Ama buraya siyaset sokulursa, parti düşünceleri bu meclise taşınırsa kendimizi net bir şekilde savunmamız, tavır almamız, karşı duruşumuz konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Neye mal olura olsun. Mütevaziyiz, hoşgörülüyüz, tüm düşüncelere saygılıyız ama bize saldıran olursa, birileri bir şeyleri dikte ettirmeye çalışırsa buna karşı duruşumuz nettir. Bunu herkes bilmeli, böyle davranmalıdır” diyerek tepkisini dile getirdi. . 
 
“FARKLILIAKLARI KAŞIMAYALIM”
Burası belediye meclisi ve bugüne kadar ortak bir uyum içinde güzel çalışmalar sergilendi ve bunun örneği görüldü. Biz sizin  her türlü konuda önünüzü açmak istiyoruz ama bence siyasi olarak ayrılıklarımız olabilir, herkes farklı düşünebilir. Ama burada farklılıklarımızı kaşıyarak bir şey yapmayalım, huzurumuzu bozmayalım. Herkes farklı düşünebilir. Gereksiz yere zorlarız.  Geçen toplantıda siz bundan rahatsız oldunuz, burası siyaset yeri değil dediniz. Bizim sizin önünüzü açmamız lazım, ayrımcılık yapmamız gerekiyordu. Cumhur İttifakından arkadaşlardan rica ediyorum; bizde siz de farklı düşünebiliriz, burada birbirimizin düşüncelerine saygı duymalıyız. Farklı şeyleri dışarıda konuşalım. Ama burada birlikteliğimizi bozmayalım” dedi. 

AKP BİLDİRİ OKUMAK İSTEYİNCE MECLİSİN TANSİYONU YÜKSELDİ
Ancak tam da bu konuşmanın ardından AKP’li Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan’ın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde okunan bildiriyi tekrar okumak istemesi salonda tansiyonu yükseltti. HDP grubu duruma itiraz ederek Özturan’ın bildiriyi okumasını engellemek istedi. Mecliste gerilimin tırmanmadığı bu dakikalarda AKP ile HDP’lilerin arasına CHP’liler girdi. MHP’liler,  AKP’ye destek verirken Başkan Gültak’ın, müdahalesi ile Özturan bildiriyi okumayı yarıda kesti ve salondaki bağrışmalar sona erdi. 

“TÜRKİYE GÜNDEMİNİ BURAYA TAŞIMAYALIM, BİZ İŞİMİZE BAKALIM. ÇÜNKÜ BU BİZE ZARAR VERİYOR”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise yaptığı konuşmada oy birliğiyle alınan kararlar için CHP, HDP, MHP ve AKP’li meclis üyelerine teşekkür ederek, “Herkesin farklı siyasi görüşü var. Siyasi görüşler ön plana çıkartıldığın zaman benimde bazen sinirlendiğim anlar oldu. Ne burada ne dışarıda insanların siyasi görüşlerini zapturat altına alacağız, baskı yapacağız diye bir şey olamaz. Konuşulması gerekiyorsa mümkün mertebe Türkiye gündemini buraya taşımayalım, biz işimize bakalım. Çünkü bu bize zarar veriyor. Millet bizden hizmet bekliyor. 

“SİYASETİ MİLLETVEKİLLERİ, İL BAŞKANLARI YAPSIN”
Tüm gruplara destek oldukları için teşekkür ediyorum aksi olsaydı işler tıkanırdı. Daha çok Akdeniz’e odaklanalım, neler yapabileceğimize bakalım. Burası Akdeniz Belediyesi, siyasi içerikli konuşmaları milletvekilleri, il başkanları yapsınlar. Biz mümkün mertebe birbirimizi incitmekten kaçınalım. Ama şu da bir gerçek Türkiye Cumhuriyeti bir devlet, Kutsalları var. Bayrağımız, toprağımız bizim için kutsaldır. Bu kutsallarımızı adı ne olursa olsun Hizbullah, IŞID, PKK olabilir kutsallarımıza dokunanlara cumhuriyet otomatik refleks verecektir. Çünkü bu cumhuriyeti bölmek isteyen var ise eminim ki meclis üyeleri de karşı çıkacaktır. Herkes huzurlu Akdeniz’e, Diyarbakır’da yaşamaktan memnun olmayan var mıdır? Yoktur sanmıyorum. Amaç burada haksızlığa uğramadan, Aleviler, Kürtler, Hıristiyanlar azınlıktır, birileri  fazlalıktır demeden kardeşçe yaşamalıyız. Amerika, İsrail, Avrupa bizi zaten karıştırmaya çalışıyor. Tek amaçları Türkiye Cumhuriyeti’ni  güçsüzleştirmek, boyun eğdirmek. İşte Suriye’nin başına gelenler bizim başımıza gelse gidecek bir yerimiz de yok. İç barışı, iç huzuru tutmak zorundayız. Bunu yaparken de Atatürk’ün koyduğu ilkeler doğrultusunda cumhuriyetimizi en iyi yere taşımak için çalışmak zorundayız. Ayağımıza çelme takan, hızımızı kesen insanlara da dersini vereceğiz. Sağcı solcu örgüt olması bizi ilgilendirmiyor. Cumhuriyetimizin, bayrağımızın, vatandaşımızın kutsal değerlerini yıkmak. Dostluğumuzu, kardeşliğimiz bozmak isteyen kim olursa olsun terör örgütüdür ve tek vücut olarak bunların karşısında durmazsak geleceğimiz olmaz” diye konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA