NÜKLEER TEHLİKEYE KARŞI MERSİN’DE DEV BULUŞMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEER TEHLİKEYE KARŞI MERSİN’DE DEV BULUŞMA


 

Mersin’de düzenlenen, “Nükleer Tehlikeye Karşı Mersin Buluşması” ile Türkiye’nin 70 yıllık nükleer enerji macerasının tehlikelerine bir kez daha dikkat çekilerek, yetkililere; bu maceradan vazgeçilmesi için çağrı yapıldı!

GİZEM EKİCİ

Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) sekretaryasını yürüttüğü, bünyesinde birçok meslek odası, sendika ve gönüllü kuruluşun yer aldığı Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Mersin’de, “Nükleer Tehlikeye Karşı Mersin Buluşması” adı altında bir etkinlik gerçekleştirdi.

Ülkemizde nükleer santral ve nükleer silahlara karşı mücadeleye katkı sunmak adına Mezitli Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe; HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, CHP Milletvekili Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve CHP 24. Dönem C24’üncü Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın yanı sıra alanında uzman pek çok katılımcı yer aldı.

Farklı kentlerdeki nükleer karşıtı platformlar ile bir araya gelerek güçlenme ve yeni mücadele biçimlerini tartışmayı hedefleyen buluşmada; nükleer karşıtı hareketin ivme kazanacağının sinyalleri verildi.

“MÜCADELE DİNAMİK BİR ŞEKİLDE SÜRMELİ”

Buluşmaya ilişkin açıklama yapan NKP önceki Dönem Sözcülerinden Dr. Ful Uğurhan, 40 yılı aşkın bir süredir Mersin’de nükleer karşıtı mücadelenin sürdüğünü belirtti. Nükleer karşıtı mücadelenin dinamik bir şekilde sürmesi gerektiğine değinen Uğurhan, “Türkiye NKP oluşumunun Mersin’de bir buluşma gerçekleştirmesi bizim hareketimize büyük bir destek ve güç katmış oldu. Burada yapacağımız bilgi ve deneyim aktarımları önümüzdeki dönemde mücadeleye ivme kazandıracaktır. Biz biliyoruz ki Türkiye’nin büyük bir kesimi nükleer santrale karşı. Ancak, hükümetin nükleere farklı bir anlam atfetmesi, polisin de baskısıyla, savunduğumuz bu yaşam hakkını engelleniyor. Biz de bu durum karşısında artık birbirimizden aldığımız güçle daha fazla alanlarda olmayı planlıyoruz” dedi.

Kuzey Suriye’ye dönük savaşa da değinen Uğurhan, savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu hatırlatarak, “Ben bir hekim olarak, bir kadın olarak, bir vatandaş olarak söyleyebilirim ki savaşın hiç kimseye bir faydası olmaz. Savaş en fazla kadınları ve çocukları etkiler. Bütün çözümler barış zemininde olmalıdır. Savaş daha önce de belirtildiği gibi bir halk sağlığı sorunudur. Savaşı kabullenmemiz, doğru bulmamız mümkün değil” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA