BARAN İLE 3 KITADA KANUN RÜZGARI ESECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARAN İLE 3 KITADA KANUN RÜZGARI ESECEK


 

Kanunun sihirbazı Ahmet Baran, çıkacağı turne ile 3 kıtada müziğinin sihrini bulaştırmaya hazırlanıyor.

Kanunun sihirbazı Ahmet Baran, çıkacağı turne ile 3 kıtada müziğinin sihrini bulaştırmaya hazırlanıyor.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de yaşayan dünyaca ünlü kanun sanatçısı Ahmet Baran, bir ayda 3 farklı kıtaya müziğinin sihrini bulaştırmaya hazırlanıyor. Müzikal olarak en büyük hedefinin tarzıyla tavrıyla müziğimizi güncelleyerek modern dünyaya taşımak olduğunu söyleyen sanatçı, 15-18 Ekim’de Kazakistan’da, 28-30 Ekim’de Gana’da, 10 Kasım’da Selanik’te ve 21-24 Kasım’da Tayland’da kendi projelerini farklı kültürlerle paylaşacak.

Yurtdışından aldığı teklifleri gurur verici olarak değerlendiren Baran, hayatında ahlaklı olmak, paylaşımcı olmak , tabiatı korumak ve sevmek gibi müzikten daha önemli değerler olduğunu hem yeteneği hem de karakteri ile eşit olarak anılmak istediğini söyledi.

 

AHMET BARAN KİMDİR?

Ankaralı. Müziğe çocuk yaşta TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu ile başladı. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda yüksek lisans yaptı. Kanun icrasına Türk Müziği Tarihinde kendi adı ile anılacak yeni bir teknik kazandırdı. İngiltere Kraliçesi’nden Rusya Devlet Başkanı’na Papa’dan Norveç Kralı’na kadar elli beş devlet adamı onuruna Türk Musikisini tanıtıcı dinletiler sundu. Kültür Sanat Yüksek Ödülü, Yılın Sanat Girişimi ve Uluslararası yarışmalarda birincilikler biriktirip, Danimarka Kraliçesi II. Margrethe ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından Devlet Nişanı ile onurlandırıldı. Altı kıtada bini aşkın konser verdi. 2016 yılında yayınladığı Kanun Namına albümü çok satanlar listelerinde yerini alarak müzik eleştirmenleri tarafından tam not aldı. Kanun yapım ustaları tarafından kendi imzasını taşıyan özel enstrüman serileri üretiliyor. Bu enstrümanlar tüm dünyada satışta.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA