KADIN CİNAYETLERİNİ ACİL ÖNLEYİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADIN CİNAYETLERİNİ ACİL ÖNLEYİN!


 

Mersin’de bir araya gelen çok sayıda kadın ‘Kadın cinayetlerini acilen önleyin’ diye çağrı yaptı.

Haber Merkezi

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü yaklaşırken başlatılan “Kadın Cinayetlerini Acil Önleyin” kampanya çağrısı kapsamında Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlar bir araya geldi. “Zilini, tefini, düdüğünü kap gel” çağrısıyla kadın cinayetlerine ses çıkarmak isteyen kadınlar, Mersin Demokrasi Parkı’nda buluştu. Demokrasi Parkı’ndan, Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar insanların kadın cinayetleri konusuna dikkatlerini çekmek için yapılacak yürüyüş polis engeline rağmen gerçekleştirildi.

“TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI”

Mersin Kadın Platformu, neredeyse her gün ülkenin dört bir tarafında gelen kadın cinayeti haberlerine tepki çekmek için basın açıklamasında bulundu. Kadın yaşamına yönelik saldırılara, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştirerek şiddeti kışkırtan açıklamalara ‘Artık Yeter’ diyen kadınlar adina konuşan Av. Azize Kurnaz; “İktidar İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaz, yandaş medya nafaka hakkımıza göz diker, boşanmayı engellemeye çalışırlar, karakollar savcılıklar 6284’ü uygulamaz, erkek yargı haksız tahrik indirimi-iyi hal indirimi uygular, diğeri bunlardan güç alır evde, sokakta, minibüste kadını döver, tekmeler öldürür. Ama artık tahammülümüz kalmadı. Artık yeter. Bu ülkede bir şeyler değişecekse ancak kadınlarla değişecek. Birbirimizden aldığımız cesaret ve güçle değişecek. İşte tam da bu yüzden kadın cinayetlerine ve erkek şiddetine karşı 25 Kasım yaklaşırken, 25 Kasım sonrasını da gören ‘Kadın Cinayetlerini Acil Önle’ çağrısıyla bir kampanya başlattık. Bugün de bu çağrı ile yan yana geldik” dedi.

“SAVAŞA DEĞİL KADINLARA BÜTÇE!”

“Savaşa değil kadınlara, kadınları koruyacak politikalara, kadın sığınma evlerine bütçe ayrılsın” diyen Av. Kurnaz, “Adı geçen geçmeyen öldürülen kadınların hikayelerine baktığımızda hepsi birbirine benziyor. Hepsindeki ortak yönler erkeklerin öldürmeyi kendine hak görmesi, cinayetlerin göz göre göre gelmesi ve aslında önlenebilir olması” diye konuştu.

Basın açıklaması ve ardından yapılan yürüyüşte kadınlar “Savaşa değil, kadına bütçe ayır”, “Aile değil, kadınız”, ”Boşanmayı değil, cinayeti engelle” sloganlarını attı. Yürüyüş Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda sona erdi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA