BAŞKAN TARHAN FRANSA’DAN GÜZEL HABERLERLE DÖNÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN TARHAN FRANSA’DAN GÜZEL HABERLERLE DÖNÜYOR


 

Milan Kentsel Gıda Politikası Paktı imza töreni için Fransa’da bulunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, burada Marsilya Başkonsolosu Arda Ulutaş ile birlikte bir dizi görüşme yaptı.

Haber Merkezi

Kadın Üretici Pazarı projesiyle ülkemize uluslararası bir ödül daha kazandıran Başkan Tarhan yaptığı görüşmelerle önemli işbirliklerine de imza attı. Milan Belediyesi Başkan Yardımcısı Anna Scavuzzo ile bir araya gelerek Mezitli Belediyesi’nin anı tabağını hediye eden Başkan Tarhan, Milan’dan bir heyeti Mezitli’ye davet etti.

MONTPELLİER İLE KARDEŞ ŞEHİR GÖRÜŞMELERİ

Montpellier Belediye Başkanı Philippe Saurel ile görüşen Başkan Tarhan, Mezitli Belediyesi ve Montpellier Belediyesi arasında Kardeş Şehir mutabakatına varıldı. Güney Fransa’da Akdeniz kıyısında büyük bir metropol kenti olan ve Mersin ile pek çok ortak yönü olan Montpellier ile önümüzdeki süreçte Kardeş Şehir görüşmelerine başlanacak.

“HER KONUDA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ”

Montpellier Belediye Başkanı Philippe Saurel ile yapılan görüşmelerin önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Her iki belediye arasında gözle görülür bir yakınlaşma ilişkisi yapabileceğimiz konusunda fikir birliğine vardık. Önümüzdeki süreçte bu görüşmeleri daha resmi olarak sürdürerek Kardeş şehir anlaşmasına varmak istiyoruz. Her türlü konuda işbirliği yapma yolu açmaya karar verdik. Karşılıklı yapılacak ziyaretler ile iki kentin insanları birbirlerini ve kentleri daha yakından tanıyacak, kültürel, ekonomik ve bilimsel bağlantılar kurulacak. Şehirler birbirlerinin deneyimlerinden yararlanma fırsatı bulacaklar. Daha ilk görüşmelerde bu denli büyük yol kat etmek bizi ayrı bir mutlu etti. Montpellier Belediye Başkanı Philippe Saurel’e gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür ederim" diye konuştu.

“MEZİTLİ BELEDİYESİ, YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERİ GURURLANDIRDI”

Mezitli’nin Fransa’da yaşayan Türkleri gururlandırdığını ifade eden Türkiye’nin Marsilya Başkonsolosu Arda Ulutaş da yaptığı açıklamada, “Mezitli Belediyemizin aldığı ödül bizleri çok memnun etti. Dünyanın birçok yerinden katılan 200 belediye arasında Mezitli Belediyemizin olması ve kadınların ekonomik gelişimine katkı sunan böylesi güzel projenin ödül alınması bizleri son derece gururlandırdı. Çoğu belediye temsilcisi de başarılı çalışmalar nedeniyle Mezitli'yi tebrik etti. Londra’dan ve Washington’dan gelen çok büyük belediyeler bile bu projeden dolayı hayranlıklarını dile getirdiler. Etkinlikler kapsamında Başkanımız Neşet Tarhan’ın diğer belediyelerle teması oldu. Önümüzdeki süreçte Mezitli Belediyesi’nin diğer belediyelerle iş birliği içerisinde olmasını bekliyoruz. Başkanımız Neşet Tarhan’ın başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA