MEZİTLİ ESNAFINA MÜJDELİ HABER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ ESNAFINA MÜJDELİ HABER


 

Mezitli’de kurulması planlanan yeni Sanayi Sitesi için Tarım OSB olarak işaretlenen bölgenin sanayi alanına dönüştürülmesi talebinde önemli bir gelişme yaşandı.

SONER AYDIN

Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Mezitli Sanayi Sitesi ve Mezitli Esnaf Odası ile Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından ortaklaşa yapılmak istenen Sanayi Sitesi için gerekli 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı (ÇDP) değişikliği askıya çıktı. Plan değişikliği ile ilçede ‘Organize Tarım ve Hayvancılık Alanı’nda kalan ve plan değişikliği onama sınırı içerisinde yer alan bölge ‘Kentsel Servis Alanı’na, ‘Kentsel Servis Alanı’nda kalan bölge ise ‘Kentsel Gelişme Alanı’na dönüştürülecek.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ BİR AY BOYUNCA ASKIDA KALACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesinde yayınlanan plan değişikliği, incelenmesi için bir ay boyunca askıda kalacak. Plan değişikliği ile; Mezitli ilçe sınırları içerisinde yer alan ve 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda ‘Organize Tarım ve Hayvancılık Alanı’nda kalan bölge hem büyüklük olarak yetersiz olması, hem de çevresinde konut alanları bulunması nedeniyle yaratacağı olumsuz etkiler de göz önüne alınarak ‘Kentsel Servis Alanı’na dönüştürülecek. Mezitli’nin batı kesimini kapsayan Tece bölgesinde 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda ‘Kentsel Servis Alanı’nda kalan bölgenin doğu kısmı ise, mülga Tece Belediyesince 2002 yılında onaylanan ve bugüne kadar uygulanan 1/bin ölçekli uygulama imar planına göre konut alanı olarak planlandığı ve bu plan kararına göre önemli oranda yapılaşma olması nedeniyle ‘Kentsel Gelişme Alanı’na dönüştürülecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA