“AKDENİZ’DEN GİDEN KURUMLARI TEKRAR MERKEZE TAŞINACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKDENİZ’DEN GİDEN KURUMLARI TEKRAR MERKEZE TAŞINACAĞIZ”


 

Mersin’in kalbi konumundaki Akdeniz ilçesinden giden kurumları yeniden ilçeye taşımak için çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Gültak, “Üç yıl içinde Akdeniz’den giden kurumları Akdeniz merkeze taşıyacağız. Eski hastanemizde de bazı üniteler açarak hareketlilik sağlayacağız” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, katıldığı Akdeniz Çarşı Esnafları Derneğinin toplantısında yaptığı konuşmada, Akdeniz’in yeniden canlandırılması için yaptıkları çalışmaları anlattı. Bu çerçevede, ilçeden giden kurumları yeniden merkeze taşıyacaklarını belirten Gültak, “Belediye başkanı olarak Akdeniz’den giden kurumları tekrar Akdeniz’e çekmeye çalışıyorum. Mesela eski tapu dairesini yıkacağız, yerine Akdeniz Tapu’yu ve Kadastro İl Müdürlüğünü getireceğiz. Şu an kullanılmayan Tıp Fakültesinin yanına Sosyal Güvenlik Kurumumuz gelecek. Tren garının hemen arkasında hükümet konağı ve Çevre İl Müdürlüğünü yapacağız. Bunun gibi Akdeniz’de birçok kurumumuzu tekrar Akdeniz’e çekiyoruz. Bu da Akdeniz’e tekrar insanların gelmesini ve ayak sayısını artıracak, esnafa da büyük faydası olacak. Üç yıl içinde inşallah biz Akdeniz’den giden kurumları veya atıl durumda olan kurumların hepsini Akdeniz merkeze taşıyacağız. Bu da esnafımızı hareketlendirecek” diye konuştu.

“ESKİ DEVLET HASTANEMİZDE BAZI ÜNİTELER AÇARAK HAREKETLİLİK SAĞLAYACAĞIZ”
Eski Mersin Devlet Hastanesi için de çalışma yürüttüklerini dile getiren Gültak, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın yardımlarıyla hastanede bazı üniteler açılacağı bilgisini verdi. Gültak, “Hastanemize aile hekimliği, diş ünitesi ve sağlıklı yaşam merkezlerini de açarak, hastanemizde insan ayağının gireceği bir hareketlilik sağlayacağız. Böylece hastane bölgesindeki esnafımızı da kısmen rahatlatmış olacağız. Çünkü her bir aile hekiminin 3 bin 500 hastası var. Diş doktorlarımız da orada olacak. Buradaki planlamamız da bu” ifadelerini kullandı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA