“METRO DEĞİL HAFİF RAYLI SİSTEM YAPILMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“METRO DEĞİL HAFİF RAYLI SİSTEM YAPILMALI”


 

MESİAD Başkanı Hasan Engin, Mersin’de yapılması planlanan metro yerine hafif raylı sistemin yapılması gerektiğini ifade etti. Metro’nun daha fazla maliyetli olacağını aktaran Başkan Engin, “Mersin’in ulaşım sorunu hafif raylı sistem ile etap etap, kısa sürede ve ucuz maliyetle çözülmelidir” dedi.

Haber Merkezi

Mersin gibi metropol bir kentin ulaşım sorununun ivedi bir şekilde çözülmesi gerektiğini aktaran Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, aksi takdirde geçmişte olduğu gibi yine kaybedenin Mersin olacağını aktardı. Başkan Engin, ulaşım sorununun; hava kirliliğine, kentin ekonomisine ve turizmine büyük darbe vurduğunu belirtirken Mersin için kangren haline gelen ulaşım sorununa yönelik çözüm önerilerini de kamuoyu ile paylaştı. Başkan Engin, yerel idareciler ve diğer tüm kurumlara acilen harekete geçme çağrısında bulundu.

“METRO MERSİN’İN YAPISINA UYGUN DEĞİL”

Mersin’de 2020’de çalışmalarına başlanacağı duyurulan Mersin Metrosu için açıklama yapan MESİAD Başkanı Hasan Engin, metro projesinin Mersin topografyasına uygun olmadığını, kent ekonomisinin ve Büyükşehir Belediyesi bütçesinin daralacağını kaydetti.

Başkan Engin; “Turizm kenti Mersin’de metro yerine maliyeti daha az olan ve daha hızlı tamamlanabilen hafif raylı sistem sayesinde yolcular, dağ ve deniz manzarasında yolculuk edecekler. Ulaşım sorunu hafif raylı sistem ile etap etap, kısa sürede, ucuz maliyetle çözülmelidir. Dış finansman kaynağına gerek kalmadan Mersin Büyükşehir Belediyesi kendi imkânlarıyla da bu projeyi tamamlayabilir. Metro projesi aciliyet arz etmemektedir” dedi.

Adana’da yapılan metro ile çevre illerde yapılan hafif raylı sistemleri karşılaştırarak yanlış tercihlerin Mersin’e kaybettireceğini aktaran Başkan Hasan Engin, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ve diğer yerel yönetimlerin hızlı ve acil çözümler üretmesi gerekiyor. Mersin’in faydasına olacak radikal kararlar alınmalı, metro yaparsanız kimse altından kalkamaz. Örneğin Adana’da yapıldı; yanlış güzergahtan ve tercihlerden dolayı istenilen ilgiyi görmedi. Adana yıllardır onun sancısını çekiyor. Çevre illerdeki örneğine baktığımız da ise; insanlar ulaşımın yanında manzara için hafifi raylı sistemi tercih ediyor. Deniz kentinde yer altından metro yapıp denizi ve dağları seyretmeden kilometrelerce yolculuk yapmak turizm kentlerinde olacak iş değil” ifadelerini kullandı.

“HAL KAVŞAĞI BİTTİ SORUN ÇÖZÜLMEDİ”

Liman-Hal Köprülü Kavşağı ile ilgili konuşan Başkan Engin, fonksiyonel olarak yapımı tamamlanan Hal Kavşağı’nın Liman giriş-çıkış trafiği nedeni ile yeterince işlev görmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Mersin Liman yönetimi çözüm olarak; giriş-çıkış yollarını acilen kendi sahası içerisine almalıdır. Yayaların geçmediği yaya kaldırımlarının ve Liman duvarlarının değiştirilerek bir nebze yol genişlemesi sağlanabilir. Liman yolunda trafik sürekli sıkışıyor. Hal kavşağı bitti ama trafik sorunu çözülmedi. Yine aynı kargaşa devam ediyor. Eğer Mersin Limanı bu formülü hayata geçirmezse oradaki trafiğe çözüm bulunmaz. Fonksiyel olarak yapılan hal kavşağı konteyner geçişlerinden dolayı kavşak işlevini görmemektedir.”

“YERLEŞİM ALANLARINDAN SANAYİ ALANLARINA ULAŞIM KOLAYLAŞTIRILMALI”

Yerleşim alanlarından çalışma ve sanayi alanlarına ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Engin, “Esas söylenmesi gereken ulaşımı kangren haline getiren özellikle sanayicilerimizin doğu hattında OSB’den kent içine girerken doğu girişinde minimum 45 dakika trafik aksaması sıkıntısı yaşamalarıdır. O yolun dışında başka alternatif yol yok, o yüzden diyoruz ki; 2. Çevreyolu’nun Tırmıl Sanayi Sitesi’nden, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar olan kısmı bir an önce 18 imar uygulaması yapılarak açılmalı. Bu yolun tamamlanması ile doğudan Mersin’e tek giriş olan Deliçay girişi dışında alternatif bir giriş olacak. Burada yaşanan yoğunluk azalacak. Aynı zamanda uzatılacak bu yoldan hafif raylı sistemin sanayi bölgelerine gidecek şekilde planlanması, kent trafiği açısından büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA