KIZ KARDEŞE MİRAS DAYAĞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KIZ KARDEŞE MİRAS DAYAĞI!


 

Gülnar’da yaşayan Fatma Tufanoğlu isimli kadın,miras yüzünden ağabeyleri tarafından sokak ortasında şiddet gördü.

SONER AYDIN

Mersin’in Gülnar İlçesine bağlı Çukurasma Köyünde yaşayan 56 yaşındaki Fatma Tufanoğlu, babasının paylaştırdığı miras nedeniyle 30 Eylül günü sokak ortasında abisi Mustafa S., tarafından darp edildi. Darp olayının ardından kardeşlerinden şikayetçi olan Fatma Tufanoğlu, yaşadıklarını gazetecilere anlattı. 2011 yılından bu yana psikolojik şiddet gördüğünü söyleyen Tufanoğlu, içinde oturduğu evi elinden almak isteyen kardeşleri tarafından sokak ortasında darp edildiğini dile getirdi. Geçimini tavuk besleyip, yumurta satarak sağlayan Tufanoğlu yaşadıklarını şöyle anlattı: “Babamın gösterdiği arazi üzerine kendi imkanımla yaptığım evde oturuyorum. Babam 10 dönümlük araziyi bize eşit olarak paylaştı. Herkese bir buçuk dönüm yer düştü. Kardeşlerim mirastan feragat etmem için baskı yaptı. Ben de bunu kabul etmedim. Sadece oturduğum evi istedim ama kardeşlerim bu evi de elimden almak istedi. Benim gidecek bir yerim yok. Bu evde tavuk besleyip, yumurta satarak geçimimi sağlıyorum. Kardeşlerimden şikayetçiyim. Şiddettin babadan kardeşe geçmesini kabul etmiyorum. Bu şiddet son bulsun.”

KADINLAR FATMA’YA SAHİP ÇIKTI!
Erkek kardeşleri tarafında şiddet gören Fatma Tufanoğlu’na Mersinli kadınlar sahip çıktı. Tufanoğlu’na hem psikolojik hem de adli destek veren kadınlar erkek kardeş şiddetine tepki gösterdi. Fatma Tufaoğlu ile beraber Özgür Çocuk Parkı’nda açıklama yapan Kadın Savunma Ağı üyesi Elif Çoban, “Erkek kardeşler uzun süredir Fatma’ya miras hakkından feragat etmesi için psikolojik şiddet uygulamış, amaçlarına ulaşamayınca tehdit ve fiziksel şiddete başvurmuştur. Ataerkil düzenin mülkün erkekten erkeğe aktarılmasını, aileye ait mülklerin erkeğe ait olmasını öngören ayrımcı anlayışının sonucudur bu olay. Bu düzende kadın ailedeki erkekler tarafından barınma ihtiyacını karşılayacağını, ekip biçerek geçimini sağlayacağın mülklerden yoksun bırakılarak ekonomik açıdan güçsüz ve savunması hale getirilmektedir. Aileye ait pay talep ettiğinde ise bunun karşılığında şiddet meşru görülmektedir. Bizler ölmek değil yaşamak istiyoruz. Ancak güçsüz, çaresiz ve savunması değiliz. Çünkü kadın, kadını savunur, kadın kadınla dayanışır. Fatma’nın yanındayız ve sürecin takipçisiyiz” dedi.  

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA